Özlem bitti çok şükür. Futbola kavuştuk ama ilk düdük çalınca virüsü unuttuk. Sosyal mesafe olayı hemen ortadan kalktı. Yine de takımlarımız son derece tedbirli davranarak maç kafilelerini izole ortamlardan statlara getirip, sonrasında tekrar kampa götürdü. Böylelikle dışarıdan bir bulaş riski ortadan kaldırılmaya çalışıldı.

Hakemler de Riva’da kamp ortamından direkt olarak statlara ulaşıp tekrar Riva’ya döndü. Sahada bulunanlardan sadece yardımcı hakemler evden gelip, tekrar eve döndü. Her ne kadar maç öncesi onlara test yapılıyor olsa bile, saha içinde yer alanlar arasında en tedbirsizleri bu grup. Yarın bir gün yardımcılardan kaynaklı bir virüs taşıma ve bulaşma vakası yaşarsak, Riva’da yer yok mazeretine sığınanlar, bu durumun sorumlusu olacaklardır.

Yardımcılar evden gelsin. Hakemler 45 gün Kampta kalsın. Şimdi de bu gündemde. Merkez Hakem Kurulu Profesör Mete Düren hocaya 53 hakemin 45 gün Riva’ya kapatılmasının yaratacağı sıkıntıları mutlaka anlatıp, onu bu uygulamadan vazgeçirmek için ikna etmelidir. Bu hakemlerin yarıdan fazlası TFF’den maaş almıyor, Bunların çoğu işyerlerinden MHK tebligatı üzerine sadece 15 gün için izin aldılar. Kendi işini yapanlar tezgahlarını 15 günlüğüne birilerine emanet ettiler. Şimdi hepsinin aklı işinde gücünde. Uygulama böyle devam ederse, gelecek kaygısı, iş kaybetme, işyeri kapatma korkusu nedeniyle hepsi psikolojik açıdan sıkıntılı anlar yaşayacak. Bu nedenle Merkez Hakem Kurulu bu uygulamaya son verip, haftalık olarak Hakem ve Yardımcı Hakemleri Riva’da ekip halinde kampa almalı. 5 gün sürecek ekip kampı sonrası gidilecek maçta performanslar kesinlikle daha da yüksek olacaktır.

Birçok kulübümüzde görüyoruz ki başkanlar, yöneticiler ve teknik ekip, sporcular ile beraber baştan sona kampta yaşıyorlar. Hakemlerin yöneticisi ve teknik direktörü olan MHK ikiye bölünmüş, Riva’ya haftalık gidip geliyor. Başkan Zekeriya Alp evinde kalıyor, kampa günü birlik katılıyor. Yardımcılar maça evden gidiyor. Sadece hakemler, duyarsızca Riva’da hapsediliyor.

Manzara bu...

Ne diyelim? Allah korusun.