Bu akşam 4 temsilcimizin Avrupa kupalarında sınavı var. Bir zamanlar ülke puan sıralamasında yerimiz tek haneli rakamlarla ifade ediliyordu. Maalesef şimdi 20’nin de gerisindeyiz. Önümüzdeki ülkeleri okuyunca yüzüm kızarıyor. Haydi, bu akşam tek yürek olalım, 4'te, 4 galibiyet neden olmasın? Beraberlik puanları dahi bizim için çok önemli. Ön eleme oynamaya alışmamalıyız. 2. ya da, 3. ön eleme oynamaksa tam kabus. Ülke puanı sıralamasındaki yerimiz bize yakışmıyor. Haydi Trabzonspor’umuz, Fenerbahçe’miz, Sivasspor’umuz ve Başakşehir'imiz. Gönlümüz sizlerle.

AVRUPA’DA DİP YAPTIK
UEFA bu hafta 64 maça atama yaptı. Bize sadece 2 tane VAR düştü. Abdulkadir Bitigen ve Mete Kalkavan bu akşam Sturm Graz-Midtjylland, UEFA Avrupa Ligi müsabakasında VAR ve AVAR olarak görev yapacaklar. Maçın hakemleri Azerbaycan'dan. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiş uygulamalar bizde yapılıyor. Bu iki hakemimiz ülkemizde VAR odasına giremiyor. UEFA bunu bilse, bu görevlendirmeleri de yapmazdı. Futbolumuzla beraber hakemliğimizde dip yaptı.

MENTÖRLÜKTE KRİTER NE ?
MHK, yeni mentör listesi oluşturmuş, TFF de onaylamış. Bunu federasyonun resmi sitesinden değil de, hakemlikle ilgili yayın yapan bir internet sitesinden öğreniyoruz. Sevgili Ercan Durna’yı tebrik etmek lazım. Listeyi yayınlayalı 3 gün oldu. TFF sitesinde ise halen tık yok. Tepkilerden mi çekiniyorsunuz? Liste yapılırken hangi kriterler dikkate alındı? Buna cevap bulmak zor. Ayrıca dünyanın hiçbir ülkesinde MHK’den kimse mentör listesine yazılmaz. Çünkü MHK, tüm hakemlerin mentörüdür. Sabri Çelik, “Görevden gidersem mentör kadrosunda yerim garanti olsun” diye mi düşündü acaba?

DALLAS VE ILGAZ İSTEKSİZ
Yayıncı kuruluşta önceki gün ikincisini izlediğimiz “Kuralına göre” programında, Hugh Dallas'ın stüdyoda olmaması ve Murat Ilgaz’ın düşük enerjisi, ikilinin bu program için gönüllü olmadıklarını gösteriyor. Kısacık programda ikisi de “Bitse de gitsek” havasındaydılar. Pozisyon aralarında, Ilgaz'ın hakemlik tekniği ve uygulamaları konusunda bilgi vermesi, eğitim açısından önemli ve faydalı. Program süresinin kısalığı nedeniyle incelenen pozisyon sayısı yeterli değil. Buna tamam ama, pozisyon seçimi nasıl yapılıyor? Seçim de kimler etkili oluyor? Ricacılar devreye giriyor mu? Bu soruların cevabı merak konusu...