İstanbul’un şampiyonluk gören takımlarının dışında kalan en önemli rekabetlerinden ‘Haliç’ derbisi, her zaman emniyeti alarma geçirirdi. Kasımpaşa’nın bir süredir ligde olması ile soğuyan, Karagümrük’ün 36 yıl sonra geri dönmesiyle yenilenen rekabet, pandemi nedeniyle emniyete sorun olmadan, sahada kaldı.

Her iki takımın hücum ağırlıklı oyun karakteri ile maça pozisyon zenginliği getirdi. Fabio Borini’nin maç gecesi mide rahatsızlığı, son anda kadro dışı kalması, belki de Şenol Can’ın bütün planlarını bozdu. Biglia oynadığı bölümde bir maestro gibiydi. Ama başta Ademi olmak üzere, Karagümrük’ün golcüleri sonuca gidemediler. Şenol Can, hamle yapana kadar, Kasımpaşa golleri 3’ledi. Konuk, Jimmy Durmaz ve Emre Çolak’ın girmesiyle maça yeniden ortak olma sinyali verdi. Ancak, yetmedi. Karagümrük’ün hedefinde, eğer Avrupa kupalarına katılmak varsa, sahada heyecanını yitirmemiş gençler de yer almalı.

Fuat Çapa, belki de bu maçın kendisi için gitme kalma maçı olduğunu düşünerek takımını maça çok iyi hazırlamış. Yusuf Erdoğan golleriyle maça damgasını vuran isimdi.

Yaşar Kemal Uğurlu FIFA kokartı taktıktan sonra performansını daha da üst noktaya taşıdı. Bu maçta da sakin yapısıyla, kritik pozisyonlardaki doğru değerlendirmeleri ile geçer not alarak MHK’ya, “Trabzonspor-Fenerbahçe maçını ben de yönetebilirim” mesajını verdi.