Galatasaray Halil Dervişoğlu için "Yuvana hoşgeldin" dedi. Galatasaray milli futbolcu Halil Dervişoğlu'nu sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Halil Dervişoğlu bilindiği üzere santrfor mevkisinde oynamakta. Transferi sonrası Halil Dervişoğlu kimdir, hangi takımlarda oynadı, kariyeri nasıl? soruları soruluyor. İşte Halil Dervişoğlu hakkında diğer detaylar...

HALİL DERVİŞOĞLU HANGİ TAKIMA TRANSFER OLDU

Halil Dervişoğlu transferi için Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girmişti. Ali Koç dün yaptığı açıklamada" Halil Dervişoğlu, 'Bonservisimi alırsanız Fenerbahçe'de oynamak isterim' dedi. Bizim FFP yüzünden kulübünün istediği şartları vermemiz mümkün değildi. Halil Dervişoğlu, kiralık olacaksa Galatasaray'a gitmenin daha uygun olacağını düşündü. Galatasaray'ı zaten uzun süre beklemiş. Hayırlı olsun" demişti. Bugün ise Galatasaray resmi olarak yaptığı açıklamada Halil Dervişoğlu'nun ön alım hakkıyla 1 yıllığına kiralandığını açıkladı.

halil dervisoglu

HALİL DERVİŞOĞLU: MUTLUYUM HEYECANLIYIM

Galatasaray Kulübünün sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığı Halil Dervişoğlu, sarı-kırmızılı ekibin başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Halil Dervişoğlu, "Geçen seneki takım arkadaşlarımla, Fatih hoca ve ekibiyle birlikte çalışacağım için çok mutluyum, heyecanlıyım. Bu sene güzel şeyler başarmak istiyoruz. İnşallah herkes için hayırlısı olur. Elimden gelenin fazlasını vereceğim. Bunu oradaki herkes de biliyor." diye konuştu.

Taraftarla buluşmak istediğini söyleyen 21 yaşındaki oyuncu, "Sevgilerini her zaman hissettirdiler bana. Böyle büyük bir camiadan sevgi görmek çok güzel bir şey. Geçen sene taraftarsız oynuyorduk. Bu sene maçlara taraftarın önünde çıkacağız. İnşallah çok iyi bir performans sergileyip güzel maçlar ortaya koyacağız. Geçen seneki takım arkadaşlarımla oynamak tabii ki güzel bir şey. Birbirimizi tanıyoruz. Kerem ile birlikte A Milli Takım'da oynuyoruz. Onlarla yeniden sahaya çıkmak için bekliyorum." ifadelerini kullandı.Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp, genç oyuncunun sağlık kontrollerinin de tamamlandığını duyurdu.

HALİL DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Halil İbrahim Dervişoğlu 8 Aralık 1999; Rotterdam, Hollanda'da doğmuştur. Halil İbrahim Dervişoğlu Hollanda'da yetişmiş santrfor mevkisinde oynamakta olan A Milli Takım oyuncusudur. Brentford'dan kiralık olarak Süper Lig takımlarından Galatasaray'a transfer olmuştur.

HALİL DERVİŞOĞLU MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Halil Dervişoğlu 19 yaş altı ve 21 yaş altı Türkiye millî takım formasını giydikten sonra 14 Mayıs 2021 tarihinde Şenol Güneş tarafından 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna davet edildi. 27 Mayıs 2021'de Azerbeycan'a karşi ilk milli maçına çikti ve ayni zamanda burada ilk milli takim golünü kaydetti.

HALİL DERVİŞOĞLU HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

9 Ağustos 2019 tarihinde 3 milyon € ücret[6] karşılığında 1 Ocak 2020'den itibaren İngiltere Championsip kulübü Brentford'a katılmak için bir ön sözleşme imzaladı. 4.5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

2020-21 sezonunun ilk ayında bir kez Championship yedek oyuncusu olarak kadroya girdi. Forvet sıralamasında Marcus Forss ve yeni imza atan Ivan Toney'in çok gerisinde kaldıktan sonra, 6 Ekim 2020'de sezonun geri kalanı için Twente'ye kiralandı. Takıma katıldıktan iki hafta sonra 2020-21 sezonu sonuna kadar Galatasaray'a kiralandı.

6 Ekim 2020 tarihinde Eredivisie kulübü FC Twente'ye 2020-21 sezonunun sonuna kadar kiralık olarak katıldı. 10 maç oynayıp gol atamadıktan sonra sözleşmesi 1 Ocak 2021 tarihinde feshedildi. 25 Ocak 2021 tarihinde Galatasaray tarafından yarım sezonluğuna kiralandığı açıklandı. 2 Mayıs 2021 tarihinde oynanan Gençlerbirliği - Galatasaray maçının 44. dakikasında Galatasaray formasıyla ilk golünü attı.

Editör: Haber Merkezi