Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Meclis Toplantısı'nda konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Büyük bir davanın sevdalısı insanlar olarak burada bir aradayız. AK Parti büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir.

Sadece kendi kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. Kibir en büyük isyandır, insanın kalbini kıranın biz de kalemini kırarız.

Ülkemizde kimi konuların bilinçli bir şekilde gündemde öne çıkarıldığını görüyoruz. Milletimizi karamsarlığa düşüren bu çabalara karşı dikkatli olmalıyız. Sanki her gün her yerde yaşanıyor, herkesin başına geliyor gibi gösterilmesinin niyeti iyi değildir. Medya kuruluşlarımızı da bu konuda bilinçli ve dikkatli olmaya davet ediyorum. AK Parti gündem takip etmez gündem belirler.

Türkiye son 17 yılda tarihinin en büyük sıçramalarını yaşarken en büyük saldırılarla da karşı karşıya kalmıştır. İlk önce AK Parti hedefte olmuştur. Türkiye'yi seven bizi seviyor, Türkiye'den nefret eden bizden de nefret ediyor. Milletimiz bunu gördüğü için yanımızda yer alıyor. Son dönemde attığımız adımlar ülkemiz için öfke patlamasına yol açtı. Suriye'de devam etmekte olan süreç Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemlidir. Hangi liderlerle görüştüysek hepsi 'Buradan ne zaman çıkacaksınız?' diyor. Biz de 'Sizin orada ne işiniz var?' diyoruz. Bizim 911 km sınırımız var sizin sınırınız var mı? Yok. Peki niye oradasınız? 33 bin tır silahı mühimmatı kime gönderdiniz? Teröristlere. Kim bunlar enteresan olan Kürtler. Nasıl oluyor da bunlar Kürt oluyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Dünyada DEAŞ'a karşı böyle mücadele eden bir ülke daha yok.

Editör: Haber Merkezi