TBMM Genel Kurulu'nda HSK'ya atanacak 7 üyelik için seçim yapıldı ve o üyelerden birisi de Hamit Kocabey oldu. HSK üyeliği seçiminin gizli yapılan birinci tur oylamasına 471 milletvekili katıldı. TBMM Genel Kurulunda, Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi olarak seçildi. Hamit Kocabey kimdir, kaç yaşında görevi nedir merak ediliyor.

HSK ÜYESİ HAMİT KOCABEY KAÇ OY ALDI?

- Öğretim üyeleri ile avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Hamit Kocabey (437 oy), Arzu Sonsuz (25 oy), Ali Aydın Akpınar (2 oy).

Hamit Kocabey kimdir

HAMİT KOCABEY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Hakimler ve Savcılar Kurulu’na atanan Hamit Kocabey, 06.05.1961'de Malatya Akçadağ'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Reyhan'dır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktorasına yaptı. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden istifa ederek, Kocabey Hukuk Bürosunu kurarak Serbest Avukatlığı başladı Avukat Dr. Hamit Kocabey. Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu, Türk Enerji Sendikası, Türk Diyanet Vakıf Sendikası danışmanlığı ve avukatlığını yapmaktadır Hamit Kocabey. Ayrıca bir çok kuruluşun danışmanlığını ve avukatlığını yapmaktadır.

Hamit Kocabey 2006 yılında ve sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapmaktadır. 2006-2009 yılları arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009-2012 yılları arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcılığı yaptı.4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. Olağan Büyük Kongresinde MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Av. Dr. Hamit Kocabey 16/05/2017 tarihinde TBMM tarafından Hâkimler ve Savcılar Kuruluna seçilmiş olup,  HSK Birinci Daire Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Hamit Kocabey, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan son oylama ile Hakimler Savcılar Kurulu’na getirildi.

Editör: Haber Merkezi