Hande Ünsal, Doya Doya Moda All Star final bölümüne konuk olarak katıldı. İzleyiciler Hande Ünsal ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Hande Ünsal kimdir, kaç yaşında? Hande Ünsal, Nisan Ünsal'ın kızı mı?

HANDE ÜNSAL KİMDİR?

Hande Ünsal, 25 Şubat 1992, İzmir doğumlu. Türk pop müzik şarkıcısıdır. Kendisi gibi müzisyen olan Niran Ünsal'ın kızıdır.

Hande Ünsal kimdir

Hande Ünsal 25 Şubat 1992 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Anneannesinin soy adını kullanmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Sözüm Söz, Daha İyi gibi şarkılar sanatçının dönüm noktası olmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi ödüllerinde "En İyi Klip" kategorisinde ödül kazanmıştır.

HANDE ÜNSAL SİNGLE'LARI

"İki Çift Laf" (2016)
"Oyna Oyna" (2018)
"Seni Sever miydim?" (2018)
"Nerdesin?" (2019)
"Nerdesin? (Akustik)" (2019)
"Daha İyi" (2019)
"Daha İyi (Akustik)" (2019)
"İyi misin?" (2020)
"Yorgun Savaşçı" (2020)
"Sözüm Söz" (2020)
"Sözüm Söz (Akustik)" (2021)
"Çok Sevmekten" (2021)
"Gönder Gelsin" (2021)

NİRAN ÜNSAL KİMDİR, GERÇEK İSMİ NE?

Aslen İzmirli olan Niran Ünsal, 13 Ağustos 1974'de doğdu. Sahne adı olan Niran Ünsal ile tanınmaktadır ancak asıl ismi Fatma Uludan Canevi'dir. Çok küçük yaşlardan bu yana müzikle iç içe olan Niran Ünsal'ın annesi TRT İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı, babası ise Kanun sanatçısıdır.

Niran Ünsal, Türk Musikisi'ni bırakarak tercihini pop müzikten yana kullandı. Bu yüzden radyodan ayrılıp orkestra eşliğinde sahne çalışmalarına başladı. Kültürpark Tenis Kulübü, Buca Atlı Spor Kulübü, Envelo, Karşıyaka Grand Müzikhol gibi İzmir'in en seçkin mekânlarında, orkestra eşliğinde pop müzik icracısı olarak sahne almasıyla İzmir ve çevresinde hatrı sayılır bir isim yaptı.

1993 yılında, "İzmir'in Altın 11'i" ödül töreninde "Yılın Umut Veren Kadın Sesi" ödülünü aldı. Bir dönem İzmir'de radyo programcılığı yaptı. 1994 yılında Kuşadası'nda "Pop Show 94" yarışmasına katıldı, "Serseri Mayın" isimli eserle 1.oldu.

Yorumcu kimliğinin yanında, bugüne kadar 100'den fazla besteye de imza atmıştır. Niran Ünsal'ın bestelerini seslendiren ve bestelerinden bazıları şunlardır: Özcan Deniz "Nasip Değilmiş", "Kayboldum", "Karşılıksız aşk", Rober Hatemo "Mahrum", "Gurur", "Ama Seni Sevdim", Sibel Can "Gümüş Kurşun", "Aşk Yolcu", Muazzez Ersoy "Düştüm Bir Ateşe", "Geldik Gidiyoruz", Funda Arar "Var mısın?" Demet Akalın "Sebebim", Zerrin Özer "Deli Yaz", Levent Yüksel "Fasl-ı Muhabbet", Hazal "Yalancı Sevda", "Aşka Dair", Nalan "Farzet", Metin Şentürk "El mi yaman, bey mi yaman?"...

 

Editör: Haber Merkezi