Hatice Kübra İlgün aldığı ödüllerin ardından katıldığı programlar ile de gündemde. Olimpiyat madalyaları alan Mete Gazoz, Ferhat Arıcan, Yasemin Adar, Hatice Kübra İlgin, Taha Akgül ve Busenaz Çakıroğlu Masterchef'e damga vurdu. Programın ardından Hatice Kübra İlgün kimdir, kaç yaşında, nereli? soruları merak ediliyor. 

HATİCE KÜBRA İLGÜN KİMDİR, NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Hatice Kübra İlgün 1 Ocak 1993’te dünyaya geldi. Milli tekvandocu Uludağ Üniversitesi öğrenim gördü. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulubü sporcusu olan İlgün, 2017 Dünya Şampiyonası'nda 57 kg mücadelesinde gümüş madalya kazandı.

Hatice Kübra İlgün

Kadınlar 57 kiloda tatamiye çıkan sporcu, sırasıyla Kenyalı, Letonyalı, Alman ve Portekizli rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde İsveçli Nikita Glasnovic ile karşılaşan İlgün, 8-0 kazanarak adını finale yazdırmayı başardı. Finalde ev sahibi Güney Kore'den Ah Reum Lee ile karşılaşan sporcu, ilk raundunu 3-0 geride kapattığı müsabakanın ikinci raundunda 6-2 geriye düştü. Üçüncü raundda farkı azaltsa da müsabakayı 7-5 kaybetti ve dünya ikincisi oldu.

İlgün, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 2021 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 57 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda mücadele eden Hatice Kübra İlgün, bronz madalya aldı. Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hatice Kübra, son 16 turunda Kosta Rikalı Nishi Lee Lindo Alvarez'i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Bu aşamada ise ABD'li Anastasija Zolotic'e mağlup olarak final şansını yitirdi. Hatice Kübra, Zolotic'in finale yükselmesiyle repesaja çıkma hakkı elde etti. Repesajda Faslı Nada Laaraj ile karşı karşıya gelen 29 yaşındaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasında Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh ile karşılaştı. Mücadelenin ilk raundunu 3-2 geride kapatan Hatice Kübra, iyi bir performans gösterdiği ikinci raundu 2-0 üstün kapattı ve toplam skorda 4-3 öne geçti. Son bölümde hata yapmayan Hatice Kübra İlgün, raundu 4-3, maçı da 8-6 kazanarak bronz madalyayı kazandı

HATİCE KÜBRA İLGÜN İNSTAGRAM ADRESİ NEDİR?

Hatice Kübra İlgün'ün instagram hesabı merak edilenler arasında. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Hatice Kübra İlgün instagram adresi "haticekbrailgn" olarak kullanıyor. Instagram hesabında 21,7bin takipçisi yer alıyor. 

MASTERCHEF'DE OLİMPİYAT RÜZGARI

Masterchef Türkiye'de heyecan artarak devam ediyor. Yarışmanın bu akşam yayınlanan bölümüne olimpiyat şampiyonları konuk olarak katıldı. Olimpiyatlarda kazandıkları madalyalarla hepimizi gururlandıran sporcular Masterchef Türkiye'ye konuk olarak katıldı. Yarışmacıların yaptıkları yemekleri tadacak ve oylayacak olan sporcuların hangi takımı birinci yapacağı büyük merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi