Hazırbulunuşluk sınavı nedir? Kimler hazırbulunuşluk sınavına girebilir, hangi sınıflara zorunlu? İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, konuya ilişkin olarak "Sınav kaygısına yol açmadan özverili bir çalışmayla yapılacak olan uygulama, EBA altyapısı üzerinden gerçekleştirilecektir" EBA hazır bulunuşluk sınavı ekranı haberimizde yerini almış durumda. Hazırbulunuşluk sınavı 4. sınıf itibaren 12. sınıflara kadar tüm kademeler için İstanbul'daki öğrencilere yapılıyor. 

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI EKRANI

HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?

Hazırbulunuşluk sınavı MEB tarafından öğrencilerin seviyelerinin belirlenmesi için yapılan sınava verilen isimdir. Sınav EBA üzerinden gerçekleşmektedir. Bu sınav 5. ve 9. sınıfları kapsamaktadır. Sınavda öğrencilere Fen bilimleri, Türkçe, Matematik, İngilizce ile alakalı 20'şer soru sorulmaktadır.

sınav eba

Hazırbulunuşluk sınavı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaokul ve lise öğrencilerinin seviyelerini ölçmek için yapılan sınavdır. Bu sınav öğrencilerin eksik öğrendiği konuların belirlenmesi ve bu konuların telafilerinin gerçekleştirilmesi amacı ile yapılır. Bu şekilde öğrencilerin özgüvenlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Hazırbulunuşluk sınavı ile öğretmenlerin eğitim sürecini daha sağlıklı bir şekilde planlaması da sağlanmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin eksik konuları öğrenmesi daha kolay bir hal almaktadır.

Bu sınavın sonucuna göre, öğretmenler öğrenme düzeylerini öğrenci, veli ve altyapı özelliklerine göre dikkate alarak gerçekleştirecektir. Sınav sonuçları öğretmenler ile eş zamanlı bir şekilde paylaşılmaktadır. Bu sayede öğretmenler öğrencilerin eksik öğrenmeleri için gerekli hazırlıkları verileri dikkate alarak gerçekleştirecektir.

KİMLER HAZIRBULUNUŞLUK SINAVINA GİREBİLİR?

Hazırbulunuşluk sınavı ortaokul ve lise öğrencilerine yapılan bir sınavdır. Eğitim öğretim yılının ilk haftasında yapılır. Böylece öğrencilerin hangi konularda eksik olduklarının belirlenmesi sağlanmaktadır.

Yapılan sınav sonuçları öğretmenler ile paylaşılarak öğretmenlerin eksik konulara yönelik bir plan çıkarmasına yardımcı olmaktadır. Böylelikle öğrencilerin daha sağlıklı ve özgüvenli bir şekilde sınavlara hazırlanması sağlanmaktadır.

Hazırbulunuşluk sınavı ile eğitim öğretimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturmak hedeflenmektedir. Öğretmenlerin, öğrenci eksiklerini daha iyi bir şekilde görerek öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi