TERÖR örgütü pkk’nın siyasi taşeronu HDP’nin Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür.” dediği gün CHPHDP- İP ittifakının borazanı Yeniçağ gazetesinde “Ülkücü camiadan Mansur Yavaş’a destek” başlıklı bir haber vardı. “HDP ile ittifak yapan CHP’nin bir adayına Ülkücü camia niye destek versin?” diye basit bir soru tüm bu propaganda oyunlarını parçalar elbette… PKK’nın destek verdiği gün, böyle bir haber çok renkli oldu. Yeniçağ zekâsı ancak böyle bir haber üretebilirdi zaten… “Ülkücü camia” dedikleri MHP ile tüm bağlarını koparmış bir avuç adam…

Ahmet Kutalmış Türkeş, Servet Sazak, Yılma Durak ve Prof. Dr. İskender Öksüz… Hepsinin ortak özelliği MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı olan bu kişilerin çeşitli zamanlarda yaptıkları açıklamalara bakın bu misyonları dışında başka bir özellik göremezsiniz. Başbuğ Türkeş’in oğlu olmak dışında hiçbir özelliği olmayan AKP eski milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, ömürleri parti parti gezmekle geçmiş Servet Sazak, Yılma Durak, MHP’ye hakaret etmekle gündeme gelebilen Prof. Dr. İskender Öksüz… Bunların en net bilinen özelliği MHP hangi kararı alırsa bunların tam tersini yapmalarıdır. Bu manada hep kullanılan tiplerdir. MHP ile hiçbir bağları yok, ama MHP’ye akıllarınca yön tayin etmeye çalışırlar.

En acı olan da Türkeş soyadını taşıyan birinin bu kare içinde yer almasıdır. Tek üzüldüğüm böyle birinin Başbuğ Türkeş gibi bir liderin oğlu olmasıdır. MHP’den içeri adımını atmadan gidip AKP’den milletvekili olmuş Ahmet Kutalmış Türkeş’in hangi şuuru, hangi ölçüsü varsa bugün Ülkücülerin kararına etki için kullanılması da ayrı bir garabettir. Ahmet Kutalmış Türkeş’in AKP’den aday olduğu döneme bakın Türk milliyetçiliğine karşı aykırı ne varsa yapıldığı dönemdi. AKP şimdi doğru kararlar alıp, uygulamaya başladı. Ahmet Kutalmış Türkeş bu sefer karşı cephede yerini aldı… Terörle mücadelede en tavizsiz dönemler yaşanırken, o gitti HDP’nin desteklediği bir adaya destek açıklaması yaptı. Mansur Yavaş’a destek verdiği yetmiyor, bir de yalan üstüne yalan söylüyor. Ülkücü Hareketin hiçbir tarihi gelişmesinden haberi yok, laf olsun diye cümleler kuruyor.

Ahmet Kutalmış Türkeş demiş ki: “Mansur Bey bize babam Alpaslan Türkeş’in emaneti zaten. Kendisini çok eskiden beri tanıyoruz. Kendisi hiç çizgisinden sapmamış bir ülkücü, ben de Alpaslan Türkeş adına kendisine vefa gösterme adına buradayım. Alparslan Türkeş’in adını yasaklayanlara inat kendisinin yanındayız.” Ahmet Kutalmış Türkeş ne zaman emanet olmuş Mansur Yavaş? MHP düşmanlığı adına niye yalan söyleme ihtiyacı duyuyorsun? Çizgisinden hiç sapmamış dediği kişi 2014 yılından beri CHP’de siyaset yapıyor. Eskiden de siyasi sicilini şu cümlelerle belirtmiştim:


“Mansur Yavaş bir zamanlar Anavatan Partisi milletvekili adayı olan, aynı zamanda Beypazarlı olan Sezai Pekuslu’nun seçim çalışmalarına katkı sunmak için İstanbul’dan kalkıp gelen birisidir. Mansur Yavaş aynı zamanda, MÇP ilçe başkanı iken rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile hareket etmek adına yönetim kuruluyla birlikte istifa etmişti. Beypazarı İlçe Başkanlığı bu sebepten dolayı uzun süre kapalı kalmıştı. Tüm bunları Beypazarı’nda yaşayan Ülkücüler bilir.”

Bu nasıl emanet ki, Başbuğ Türkeş’e karşı zamanında cephe almış… Olmayan kimlikler ve özellikler verme. “Ben HDP’nin desteğini de alan Mansur Yavaş’ın CHP’den kazanması için çalışıyorum” de, köşene otur. Parti parti gezen adamı “çizgisinden hiç sapmadı” diye pazarlamak, zamanında Başbuğ Türkeş’in karşısında yer almış adamı “Babam Alpaslan Türkeş’in emaneti zaten.” diye sunmak ayıp değil mi? Sen, Başbuğ Türkeş’in emanetlerine karşı zaten saygın, vefan olsaydı Ozan Arif’in ölümü sonrası yaptığın açıklama da “bugün MHP yönetiminde bulunan bir kısım köpek gibi” şeklinde terbiyesiz, seviyesiz bir cümle kurmazdın. O yüzden basit ihtiraslar, küçük hedeflerin için ne Başbuğ Türkeş’in, ne de MHP’nin ismini ağzına alma…

Senin Allah’tan korkun, Ülkücülerden utanman olsa zaten Mansur Yavaş’a destek verdiğin gün solunda oturan 1992 yılında “Türkeş’in işi bitti” açıklamasının sahibi Yılma Durak’ın yanında “Mansur Bey bize babam Alpaslan Türkeş’in emaneti zaten.” cümlesini kurmazdın… Yani böyle bir durum olmadığı gibi, senin Başbuğ Türkeş’in emanetlerine karşı bir vefan da yok. Rol yapma…

PKK’nın siyasi taşeronlarının bile “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir.” dediği gün, kimseye rol yapmayın… İstediğinizi desteklemekle özgürsünüz, istediğinize oy vermek demokratik hakkınızdır. Ama bizim için ölçü olan sembolleri kullanarak ihtiraslarınızı tatmin etme yoluna gitmeyin…

Yılma Durak kim? MHP, ANAP, DYP, MHP, İP şimdi de CHP’ye oy veren… Süleyman Servet Sazak kim? ANAP, DYP, MHP şimdi de CHP’ye oy veren… Ahmet Kutalmış Türkeş sen ise yaş itibariyle ve duyduğun nefret sebebiyle hayatında MHP’ye oy kullandığın bile görünmüyor. Bildiğimiz sadece AKP’ye verdiğin oy var. Şimdi de HDP ile beraber hareket eden CHP’ye oy vereceksin… Hangi birinizde çizgi var ki, 2014 yılında “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara’yı kazanacağız.” diyen CHP’li Mansur Yavaş’ı bize tanımadığımız biri gibi pazarlıyorsunuz?

Mansur Yavaş’ı da, hepinizi de tanıyoruz. Bir daha Mansur Yavaş’a destek toplantısı yapacaksanız, yanınıza “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir.” diyen HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’yi de alın… Böyle parça parça destek açıklaması olmuyor.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944