HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın “Terör örgütüyle ilişkimiz yok” sözünü de, Meral Akşener’in “HDP, Kürtlerin siyasal temsilcisi” dedikten sonra “HDP terör örgütü uzantısıdır” demesi gibi bir algı operasyonu olarak görüyorum. Mithat Sancar da, Meral Akşener de CHP’nin ittifak ortağı olunca bu algının yöneticisinin CHP olduğu anlaşılıyor. CHP her ikisini de verimli kullanabilmek adına bu açıklamaları bilinçli yaptırıyor.

          HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a katıldığı bir televizyon programında “Gazeteler, televizyonlar; sayfalarını, ekranlarını size kapatıyorlar… Birçok parti de sizinle aynı fotoğraf karesinde görüntü vermekten kaçınıyor. Bunun sebebi olarak HDP ile PKK arasında bir mesafenin olmadığını iddia ediyorlar. Kürt kökenli biri olarak bunu soruyorum. PKK ile aranızda bir kırmızı çizgi var mı?” sorusu yönelttiler.

          O da bu sorunun karşısında “Bu soru baştan çok yanlış bir soru. Bir ilişki varsayılıyor ve bu ilişkide bir mesafe konması talep ediliyor. Biz de diyoruz ki; hiçbir ilişkimiz yok. Hiçbir ilişkimizin olmadığı bir yerle ‘mesafe koyun’ çağrısı da o kadar temelsiz ki…” cevabını verdi.

Siyasetin fıkrası gibi…

Madem bir ilişkiniz yok…

          Mithat Sancar, o halde HDP Eş Başkanı olarak seçildiğin HDP 4’üncü Olağan Kongresi’nde, on binlerce kişinin katili olan terörist Öcalan’ın resimleriyle hazırlanmış olan slayt gösterisinin yayınlanmasının ve teröristbaşına saygı duruşunuzun izahını nasıl yapacaksın?

          Her şeyden öte o kongrede “İmralı’nın kapılarını açın ki barışın yolu sonuna kadar açılsın. Barışın yolu açılacaksa Öcalan mutlaka ve mutlaka bu yolun ışığı olarak en önemli rolü üstlenecektir” konuşmasını da yapan sen iken…

Daha önce de defalarca teröristbaşı Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen de sensin!

          Terör örgütüyle ilişkimiz yok” diye güldürmeyen fıkra anlatacaksın ama daha HDP Eş Başkanlığı görevine gelir gelmez teröristbaşına da sahip çıkan olacaksın…

          HDP’nin tüm hücreleri terör örgütü PKK’nın hizmetinde iken “Terör örgütüyle ilişkimiz yok” ifadesi, suç işleyenin zaman ve enerji kazanmak için bir taktiğinden başka bir şey değildir.

          Belediye başkanınız PKK’ya hizmette yakalanıyor, milletvekiliniz PKK’ya hizmette yakalanıyor, il ve ilçe başkanlarınız PKK’ya hizmette yakalanıyor. Terör örgütü PKK’ya hizmet, HDP’nin zaten genetiğinde olan bir meseledir. HDP’yi kuran ve yöneticilerini atayan İmralı ve Kandil iken zaten patronunuz dışında bir hizmet alanınız olabilir mi?

          Yok, eğer “Biz bugüne kadar terör örgütü PKK’ya hizmet ederek ihanet ettik, yanlış yaptık, terör örgütüyle ilişkimiz yok sözümüzü milat kabul edin” diyorsanız, bundan sonra tüm eylem ve söylemlerinizi ona göre belirlemeniz gerekmektedir.

          İlk önce asker, polis şehit eden, masum insanları öldüren PKK’yı terör örgütü olarak tanımlayın ve mesafenizi ona göre belirleyin…

          Türk ordusu, polisi terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içinde, sınır ötesinde operasyon yapıyor, bu operasyonlara yönelik HDP olarak ilk kuduran siz olmayı bırakacaksınız…

          Ama bu mümkün mü? Asla mümkün değil… HDP’nin bunu yapabilmesi ne kuruluş felsefesine, ne de yapısına uygundur. HDP demek, zaten PKK’nın bizzat kendisidir. HDP terör örgütü PKK’dan kopamaz, zaten kopmaya kalksa da terör örgütü PKK hepsini teker teker infaz eder. PKK’nın kuruluş günlerinde teröristbaşı Öcalan’ın terör örgütüne talimatlarını hatırlayın:

          Kürtler kadar aşağılık bir topluluk yok, en ufak hatalarında kafalarını ezeceksin, yoksa laf dinletemezsin.”

“HEP’e destek vermeyen Kürt’ün tavuğuna kadar öldürün.”

          “Otoritemizi kabul etmeyenlerin evdeki faresine kadar başını ezin, göçertin. O topraklarda tarafsız kimse olmaz, ya bizdendir ya da düşman.”

          Teröristbaşı Öcalan’ın bu sözlerine rağmen, HDP’nin kendini meşrulaştırmak için “PKK’nın tabanı Kürtlerden oluştuğu için ilgileniyoruz” demesinin bir mantığı olabilir mi? Siz eğer Kürtleri düşünüyorsanız Kürt kökenli vatandaşlarımızı terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmanız gerekirken, siz HDP binasına topladığınız Kürt çocuklarını PKK’ya teslim ediyorsunuz. Biz, Türk olduğumuz halde “Allah, Türk milletinin vatanına, bayrağına ihanet eden Türk’ün de belasını versin” derken, siz de etnik ırkçılık üzerinden PKK savunması yapmayacak ve “Türkiye’yi bölmeye çalışan, bayrağımızı indirmeye çalışan kim olursa olsun Allah belasını versin” diyerek mücadele edeceksiniz. Yapabilir misiniz? HDP belediyesiyle terör örgütü PKK’ya mühimmat götüren bir parti, zaten PKK’nın yaptığı Kürt düşmanlığında ateşe benzin döken durumdadır.

          HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın “Terör örgütüyle ilişkimiz yok” sözünü de, Meral Akşener’in “HDP, Kürtlerin siyasal temsilcisi” dedikten sonra “HDP terör örgütü uzantısıdır” demesi gibi bir algı operasyonu olarak görüyorum. Mithat Sancar da, Meral Akşener de CHP’nin ittifak ortağı olunca bu algının yöneticisinin CHP olduğu anlaşılıyor. CHP her ikisini de verimli kullanabilmek adına bu açıklamaları bilinçli yaptırıyor.

          Kemal Kılıçdaroğlu herhalde HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’a “PKK ile aranızda mesafe var gibi konuş, yoksa birlikteliğimiz çok tartışılıyor” diyor. İP Genel Başkanı Meral Akşener’e de “Milliyetçi tabandan oy çalabilmek için HDP ile arana mesafe koymuş gibi davran ve bu rolünü oyna” diyor.

O yüzden bu basit algı çalışması çok net gözüküyor.

          Terör örgütüyle ilişkimiz yok” ifadesinin fıkra özelliğinden çıkması için, HDP’nin “PKK emperyalist ülkelerin kucağında gezen, masum insanları dâhi öldüren iğrenç bir terör örgütüdür“ diyerek ilk resmi açıklamasını yapmalıdır. Hadi Mithat Sancar yap bunu, biz de “Helal olsun” diyelim…

          Ama barışı teröristbaşı Öcalan’la sağlamayı düşünen Mithat Sancar, fıkraların hiç komik değil…