Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Bugüne kadar aynı içeriklerle hazırlanan tezkerelere “Evet” oyu veren CHP, son Irak ve Suriye tezkeresine HD(P) KK talimatları doğrultusunda “Hayır” oyu kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözü öyle dönmüş ki, Cumhur ittifakının tezkereye “Evet” oyu kullanmasından dolayı “Cumhuriyete ihanet edenler” diye suçlarken, kendi ortağı İP’in göstermelik de olsa “Evet” oyu kullandığını unuttu.

Tezkereden önce HD(P)KK ne diyorsa onu uygulayan CHP, “Hayır” oyundan sonra önce HDP’den “Bu tezkereye hayır oyu kullanmalarını önemli ve çok kıymetli buluyoruz” şeklinde, daha sonra da Kandil’deki teröristbaşı Mustafa Karasu’dan “Baktı ki eğer cenk tezkeresine oy verirse iktidar olma tezini sürdüremez. Biz iyimser yaklaşarak bu türlü düşünüyoruz. Bu türlü düşünüyorsa doğrudur. İyi bir iş yapmıştır. İyi bir adım atmışlardır. Gerçek bir adım atmışlardır” övgüsünü almıştır.

CHP bu ihanetini, rezaletini örtmek için “Hayır” demelerine sebep olarak tezkerede yer alan “Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye’de bulunması” ifadesini gösteriyor. CHP çukura düştükçe debeleniyor. PKK’nın siyasi uzantısı HDP de mi “yabancı asker” hassasiyetinden “Hayır” oyu vermiş, HDP ve Kandil CHP’nin “yabancı asker” hassasiyeti için mi teşekkür ve övgülerini esirgememiştir?

Türk Ordusu’nun Suriye’deki terör örgütü YPG’ye yönelik “Zeytin Dalı Operasyonuna” şiddetle karşı çıkmış bir CHP’nin “yabancı asker” hikâyesine kim inanır?

Geçmiş tezkerelerin içeriğinde de bulunan “yabancı asker” ifadesine takılmayan CHP, niçin bu son tezkerede bunu bahane etmektedir? Çünkü bir bahanesi lazımdı. Bula bula ancak bunu bulabildiler.

CHP yabancı asker konusunda o kadar duyarlıdır ki, Karabağ’ı Ermeni işgalinden kurtarmak için yardımda bulunan Türk askerinin işbirliğini “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor” diyerek Türkiye’yi dünyaya gammazlama derdine düşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden’e “Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük getir” diye yalvaran CHP, sizce ABD askerinin Türkiye’de olmasından rahatsız olur mu?

Türkiye’nin düşmanları olduğu gibi “kardeşlerinin, dostlarının” olduğunu düşünemeyecek kadar beyin kokuşmuşluğu yaşayan CHP karşımızdadır. CHP, başın dara düştüğünde bir dost, bir kardeş ülkenin Türkiye’ye yardıma gelebileceğini düşünebilecek zekâya sahip değildir. Belki de terör örgütlerine yönelik operasyonlara bile karşı çıkan CHP bilerek böyle davranıyordur.

Tezkere konusunda CHP’nin bir maskesi daha düşmüştür. CHP’nin HDP-Kandil birlikteliği tezkere konusunda da işbirliğine dönüşmüştür.

Böyle bir CHP’nin Genel Başkanı utanmadan, sıkılmadan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazırlanıyor. Allah korusun, böyle bir adam Türkiye’nin başına Cumhurbaşkanı olduğunda teşekkürü HDP’den, övgüyü Kandil’den alarak kime hizmet edecektir?

Editör: Haber Merkezi