Geçtiğimiz hafta HD(P)KK ve CHP’ye yakın bazı sosyal medya sayfalarında “Sakarya’da Kürt kökenli işçilere saldırı” şeklinde haberler yapıldı. Haber, işçilerin Kürt olduğundan dolayı saldırıya uğradığı yönündeydi. Terör örgütü PKK’nın yayın organları, HDP’li sözde siyasetçiler âdeta seferberlik halinde bu yönde olayı kaşımaya çalıştılar. Oysa olayı yaşayanlar “6 kişi saldırıya uğradık. İlk defa böyle bir olay yaşadık. Aile çok geçimsizdi. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Kürt-Türk çatışması değil. Öyle bir şey yok. Öyle bir şey istemiyoruz. Biz Türklerle kardeşiz. Hepimiz kardeşiz.” açıklamalarını yaparak olayın bir Türk-Kürt çatışması olmadığını ifade etti.

          Bu açıklamalara rağmen hâlâ olayı “Organize ırkçı saldırı” olarak sunuyorlar ve propagandasını böyle yapıyorlar. Kürt düşmanı HD(P)KK olayı böyle istismar ediyor ki, aklınca Kürt kökenli vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini terörizm faaliyetlerinde istismar edecek…

          Tarım işçiliği yapan Kürk kökenli vatandaşlarımıza yapılan saldırıyı “Türkler, Kürtlere saldırdı” şeklinde fitneye dönüştüren HD(P)KK’nın Doğu ve Güneydoğu’da döşediği mayınlarla kaç Kürt kökenli işçiyi öldürdüğünü hatırlattığımızda bu fitnenin amacı ve hedefi daha net anlaşılacaktır. Kürt kökenli işçileri bile öldüren terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısı HDP, adli bir kavgayı etnik bir meseleye dönüştürmeye çalışmıştır. CHP de bu meselede onlara yancılık yapmaktadır.

          Terör örgütü PKK ve onun yardım ve yaltakçısı olan siyasi partiler yıllardır “Türk-Kürt” arasında fitne yaratmaya çalışsa da Türkiye’de asla Türk-Kürt çatışması şeklinde tarif edilecek bir olay yaşanmamıştır. Terör örgütü PKK, Kürt kökenli vatandaşlarımızın arkasına sığınıp, o maskeyi kullanarak eylemlerini yapsa bile Türk milletinin sağduyusu, terör örgütü PKK ile Kürt kökenli vatandaşlarımızı birbirinden ayırmayı hep başarmıştır.

          Terör örgütü PKK’nın siyasi ve medya uzantıları yıllardır “Türk-Kürt çatışması” için her yolu deniyor ama bir türlü bu sağduyuyu aşamıyor.

          Sakarya’da yaşanan olayı da bunun için bir fırsat olarak gördüler ama bizzat olayı yaşayan kişilerin “Kürt-Türk çatışması değil. Öyle bir şey yok” demesi üzerine yine hayal kırıklığına uğradılar.

          Terör örgütü PKK ve uzantıları herhalde “Biz Türk-Kürt ayrımı yapmadan herkesi öldürürüz ama Türk-Kürt arasında kavga yapmasın” diyor. Öyle mi? Elbette değil… Türk- Kürt kavgası imajı verilecek her olay onlar için bir propaganda kazancıdır.

          Daha 3 ay önce Şırnak’ın Silopi ilçesinde döşediği mayınlarla dört Kürt kökenli işçiyi öldüren, yine 6 ay önce Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde döşediği mayınla 5 Kürt kökenli işçiyi öldüren terör örgütü PKK, Sakarya’daki olaya alçak zihniyetini bulaştırmaya çalışıyor.

          PKK’nın Kürt kökenli insanlarımıza zulmü, katliamı bu kadar değil ki… Buna benzer yüzlerce terör örneği vardır. Kundaktaki bebekleri dâhi öldüren bir terör örgütünün etnik kışkırtıcılık yapması karşısında elbette herkesin dikkatli olması gerekir. Dün ‘fitne ateşi tutuşmadı’ diye bundan sonrada tutuşmaz denmemelidir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, oynanan oyunlar karşısında dikkatli olmalıdır.

          Geçtiğimiz aylarda “Kürt müziği dinledi diye bir genç öldürüldü” yalanı ve şimdi de “Sakarya’da işçiler Kürt oldukları için linç edildiler” yalanı birleşince etnik köken fitnesiyle aslında bir kaos ve çatışma ortamı arandığı çok net görülüyor.

          CHP ve HDP her iki olayda da başaktör olmuştur. HDP’leşmiş CHP artık tamamen PKK’nın terör yaratmak için kullandığı kavramlar üzerinden siyaset yapmaktadır. CHP öyle bir HDP’leşmiş ki, Türk-Kürt çatışması çıksa HDP kadar mutlu olacaktır.

          Türk ordusu PKK’lı teröristleri temizlerken âdeta barikat kurup PKK’lıları kurtarmaya çalışan CHP’nin kaygısı “Türk-Kürt kardeşliği” olabilir mi?

          Türk milleti HD(P)KK ve CHP’nin etnik fitne oyunlarına asla kanmadan, “Türk-Kürt kardeşliğini” koruyacak sağduyuya sonuna kadar sarılmalı ve özverili davranışlarını asla bırakmamalıdır. Her gün leşleri yerlere serilen HD(P) KK, köşeye sıkıştığı için toplumsal olaylar peşindedir. Tabanını kaybeden HD(P)KK, Doğu ve Güneydoğu’da tekrar taban oluşturma peşindedir. Terör örgütü PKK’dan kaçan teröristlerin Türk devletine teslim olması, Türk devletine silah sıkan teröristlerin büyük oranda öldürülmesi, ana ve babaların eylemiyle HD(P)KK’nın kaçırdığı çocukların tekrar yuvasına dönme sayısının artması, HD(P)KK’nın Sakarya’daki olaylara fitne katarak sarılmasının anlamını ortaya sermektedir.

          Türk milleti elbette “Türk-Kürt kardeşliğini” her şeye rağmen koruyacak ve HD(P)KK’nın, CHP’nin sinsi propaganda oyunlarını bir bir ezecektir.