CHP’nin açıktan, HD(P)KK’nın üstü kapalı ortağı olan İP isimli partinin TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili olan Müsavat Dervişoğlu Gara Operasyonu için TBMM’de yapılan özel toplantıda yaptığı konuşmada “PKK bizim düşmanımızdır. PKK ile dost olanlar da bizim düşmanımızdır. PKK ile düşman olamayanlar ise asla ve kata bizim dostumuz olamazlar.” cümlelerini kurmuş… HDP bizzat PKK olunca, CHP de PKK’nın dostu olunca bu sözler direkt ortaklara yönelik ifadeler olmuştur. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu’nun beyin takımındaki Engin Özkoç’un İP’in ismini zikrettikten sonra “Bize destek veren HDP” diyerek CHP’nin dostlarını sıralamasından bir hafta sonra Müsavat Dervişoğlu’nun bu sözleri çok manidar olmuştur. Ya İP’ten istifa edecek ya da İP CHP-HDP ittifakından ayrılacak sonucunu çıkarabiliriz.

          İP bugüne kadar PKK’nın düşmanı gibi hiç davranmamıştır. İP, PKK’yı dost gören CHP ile genel ve yerel seçimlerde ittifak yapmış, yerel seçimlerde de HDP ile bir olup CHP’nin belediye başkan adaylarını desteklemiştir. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve birçok büyükşehirde HDP-İP aday çıkarmamış, CHP’nin adayları için çalışmıştır.

          Herhalde İP’ten istifa noktasına gelen ve o yüzden “PKK ile dost olanlar da bizim düşmanımızdır.” açıklamasını yapan Müsavat Dervişoğlu’nun İzmir’de HDP eylemine katılıp “HDP’nin gücüne güç katmaya geldim” diyen, sicilinde PKK’ya çok sahip çıkma eylemi olan Tunç Soyer’in seçilmesi için canla başla savunmasını unutmadık…

          Terörist Demirtaş sevdalısı olan, “HDP’nin başımın üstünde yeri var” diyen, teröre yardım ve yataklıktan yerlerine kayyum atanmış HDP’li belediye başkanlarına destek için Diyarbakır’a kadar giden Ekrem İmamoğlu’na Müsavat Dervişoğlu’nun ve partisinin sınırsız, abartılı desteklerini de hiç unutmamak lazımdır.

          İşte bu yüzden bugün “PKK ile dost olanlar da bizim düşmanımızdır. PKK ile düşman olamayanlar ise asla ve kata bizim dostumuz olamazlar.” noktasına gelinmesi önemlidir. Bu söz “CHP, İP, HDP, DEVA, Gelecek, SP” arasına düşen bomba niteliğinde bir sözdür. Çünkü bunların hepsi PKK’ya dost olan ve PKK’ya düşman olamayanlardır.

          Bu söz hepsinden önce Müsavat Dervişoğlu’nun “HDP Kürtlerin siyasi temsilcisidir” diyen, PKK’lı terörist Demirtaş ile kahvaltı sofrasında buluşma hayali kuran, teröristbaşı Öcalan’ın serbest bırakılmasını savunan iki kişiyi Genel Başkan yardımcısı yapan, PKK’nın kavramlarını parti programına koyan Genel Başkanı Meral Akşener’i direkt ilgilendirmektedir.

          Meral Akşener’in partisinden bugüne kadar istifa eden milletvekillerinin, parti kurucu üyelerinin, il ve ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının tamamı HDP ve terörist Demirtaş ilişkisini gerekçe olarak göstermiştir.

          İstifa eden İP Adana milletvekili İsmail Koncuk ne demişti: Akşener ve ekibi seçimleri kazanmak için PKK talebine bile evet der.

          İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve diğer yerlerde seçim kazanmak için HD(P) KK ile işbirliği yaparak zaten bunu ispatlamadılar mı? HD(P)KK’yı da yanlarına alarak Anayasa taslakları hazırlamaya kalkan bunlar değil miydi?

          Müsavat Dervişoğlu “PKK ile dost olanlar da bizim düşmanımızdır.” sözünü atmosferi kurtarmak için mi söyledi, kendi parti politikalarına tavır mı aldı yoksa İP’in ihanet yolundan çıkacağına dair bir işaret mi verdi? Bunu zaman gösterecektir.

          Aksi halde mevcut çizgileriyle yol yürüyeceklerse bu söz bumerang gibi kendilerini vuracak bir sözdür. Mevcut çizgide PKK’ya dost hali de var, PKK’yı düşman görmeyenleri dost etme edinme hali de var.

          CHP’nin her eylemi ve söylemi üzerine imza atan İP’in durduğu nokta budur. Her türlü terör örgütüne yuva olmuş CHP ile gidilen yol sadece PKK dostluğuna götürür.

          Müsavat Dervişoğlu yerel seçimlerde CHP’ye HDP ve Kandil’den gelen sonsuz desteği, terörist Demirtaş’ın “CHP ve İyi Parti’ye oyunuzu verin” çağrısındaki dostluğun gerekçelerini de bu millete anlatmalıdır.

          Meral Akşener’in terörist Demirtaş’a olan sevdasını, Genel Başkan yardımcılarının “Selahattin Demirtaş derhal serbest bırakılmalı, HDP asla kapatılmamalı” haykırışlarını çok net anlatmadan “PKK ile dost olanlar da bizim düşmanımızdır.” sözü asla anlaşılmaz. MHP’de iken herkesin “Balkan Kızı” bildiği Meral Akşener CHP ve HDP’ye yaklaşınca niçin “Diyarbakır göçmeni Heval Meral” oldu? Bir fikrin var mı bu konuda Sayın Dervişoğlu?

          Sayın Dervişoğlu kısa bir zaman önce ameliyat olmuşsunuz. Çok geçmiş olsun. Dostunuzu ve düşmanınızı İYİ tanımanız dileklerimle…