BAŞLIK size karmaşık ve ilginç geldi değil mi? Aksine, siyasi olayları düzenli takip edenler için çok basit ve gayet net anlaşılır.

Ümit Özdağ hafta içinde CHP’nin televizyon kanalı Halk Tv’de bir programa katıldı. Orada HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır.” sözünü haklı çıkaran ve aslında destekleyen bir konuşma yaptı.

Ümit Özdağ konuşması içinde İstanbul seçimlerinin galiplerini sıralarken “Galiplerden birisi de hiç şüphesiz Selahattin Demirtaş’tır. Selahattin Demirtaş, Öcalan’ı yendi.” cümlesini kurdu. Bu cümlesinin devamında da kendisini ve partisini rezil eden konuşmaları oldu. O noktaya da değineceğim.

Gelelim Ümit Özdağ’ın “Seçimin galibi Demirtaş” konusuna… Seçimi, Demirtaş’ın geçmişte eş başkanlık yaptığı HDP’nin kendi adayı mı kazandı? Hayır. Terörist Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mıydı? Hayır. İşte mesele de bu! Terörist Demirtaş, Ümit Özdağ ile aynı partiyi, aynı adayı desteklemiştir. Yani CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu…

SÖZLERİNİZ HATIRLATILINCA NEDEN HOPLUYORSUNUZ

PKK’lı Selahattin Demirtaş, 31 Mart seçimleri öncesi “Batıda CHP ve İYİ Parti adaylarını destekleyeceğiz” açıklamasını yaparak, 23 Haziran seçimleri öncesi de “Bugün için, Sn. İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz birlikte güzeliz.” açıklamasını yaparak Ümit Özdağ ile aynı noktada buluştuğunu, aynı hedefe yöneldiğini göstermişti. Ümit Özdağ seçimin galibi olarak CHP’yi, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı ve kendi partisi İP’i gösteriyor. O halde size HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “İçinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi.” sözü hatırlatılınca niye hoplayıp zıplıyorsunuz?

Ümit Özdağ “Galiplerden birisi de hiç şüphesiz Selahattin Demirtaş’tır.” diyerek, Fatma Kurtulan’ın sözlerini onaylamış olmuyor mu? Onaylamasa ne olur ki? Zaten gerçek de bu değil mi? Ümit Özdağ’ın “Galiplerden biri” olarak PKK’lı Demirtaş’ı göstermesi, CHP-İP ittifakı içinde PKK’lı-HDP’li potansiyelin motorize güç olduğunun kabullenilmesi demektir.

Bir başka üzerinde durulması gereken konu da Ümit Özdağ’ın “Selahattin Demirtaş, Öcalan’ı yendi.” ifadesidir. Terör örgütü PKK içinde bir güç kavgası yaşandığı doğrudur. Fakat Ümit Özdağ’ın kendi ve partisiyle birlikte CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen Kandil’in, HDP’nin ve terörist Demirtaş’ın Apo’nun mektubuna karşılık verdikleri tüm açıklamalarda teröristbaşı Öcalan’a bağlılık açıklamaları vardır.

Mesela terörist Demirtaş, İstanbul seçimlerinden 1 gün önce “Sn. Öcalan’ın demokratikleşme ve barış için alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan, başarısı için samimi çaba sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. “ açıklamasını yaptı.

HDP Eş başkanları, “Sayın Öcalan’ın açıklaması ile HDP’nin şimdiye kadar yürüttüğü siyaset birbiri ile örtüşmektedir. “ açıklamasını yaptı.

Terör örgütünün sözde en yüksek yönetim kadrosu olan KCK Yürütme Konseyi Eş başkanlığı yani Kandil’deki teröristbaşları da seçimlerden sonra “23 Haziran’daki başarı sadece Kürt halkının başarısı değildir. HDP çatısı altında Türkiye’nin devrimci demokratik seçeneğini yaratan tüm bileşenlerdir. Önder Apo’yla hareketimiz, önder Apo’yla halkımız arasında özel savaşçıların anlamadığı ve anlayamayacağı tarihsel, toplumsal, düşünsel ve duygusal bir bağ bulunmaktadır. Bu açıdan önder Apo ile hareketimiz, halkımız ve demokratik siyaset alanı arasında farklı yaklaşım ve tutumlar varmış gibi değerlendirmelerde bulunmak başta önder Apo olmak üzere hareketimize yönelik psikolojik savaşa alet olmaktır.” açıklamasını yaptı.

Terör örgütü PKK’nın Kandil, HDP ve Demirtaş kolu, teröristbaşı Öcalan’ın “Tarafsız kalın” dediği sözde mektubu dinlemedi desek bile Ümit Özdağ ve partisi, eli kanlı terör örgütü PKK ile hareket etmiş olmuyor mu? Teröristbaşı Öcalan’ın “Tarafsız kalın” çağrısına uymamış gözükseler de görüldüğü gibi Kandil, HDP ve Demirtaş, teröristbaşı Öcalan’a bağlılıklarını defalarca ifade ediyorlar.

PKK’YI KANDİL YÖNETMİYOR MU

Ümit Özdağ o programda “Kaybedenlerden biri de, Öcalan’ın mektubunu referans gösteren Devlet Bahçeli’dir” diyor. Oysa MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşının mektubunu değerlendiren açıklamasının omurgasını “HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak” cümlesi ve “PKK’nın siyasi izdüşümü olan HDP’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına vermiş olduğu açık çek, verdiği katkı, gösterdiği yoğun ilgi ve alâka milletimizde büyük bir infiale neden olmaktadır. HDP ve Kandil, CHP’nin yanında hizalanmıştır.” cümleleri oluştururken, Ümit Özdağ şimdi Kandil, HDP, Demirtaş üçgenin hem de teröristbaşı Öcalan’a bağlılıklarını bildirerek CHP ve İP’i desteklemesinden dolayı kazanan mı oluyor?

Şu an terör örgütü PKK’nın terör eylemlerini Kandil’deki teröristbaşları yönetip yönlendirmiyor mu? ABD’den tonlarca silah yardımı alıp İran, Irak, Suriye ve Türkiye içinde terör eylemlerinin planlamasını, zamanlamasını Kandil yapmıyor mu?

ÜMİT ÖZDAĞ’IN PARTİSİ İP, KİMİ DESTEKLEDİ

Kandil, yaptıkları tüm açıklamalarda kimin yanında olduğunu söyledi? Kandil, HDP’ye kimi desteklemesi gerektiğini söyledi? CHP’nin adaylarını değil mi? Ümit Özdağ ve partisi İP, kimi destekledi? CHP’nin adaylarını değil mi? O halde Kandil ve HDP birlikteliğinizdeki ihaneti örtecek hiçbir örtü yoktur Ümit Özdağ…

Zaten Ümit Özdağ’ın “Galiplerden birisi de hiç şüphesiz Selahattin Demirtaş’tır.” sözünün karşılığı “Şecaat arz ederken, merd-i kıptî sirkatin söyler” olmaktadır.

Yazımın başında “değineceğim” dediğim Ümit Özdağ’ın bir başka cümlesi de, Demirtaş’ı “kazanan olarak” güzellemesi sonrası birden ayıkıp “Demirtaş benim bulunduğum yerden politikacı değildir. Terörle arasına mesafe koymayan hiçbir kişi politikacı sıfatını kazanmaz. Ona politikacı dersek kendimize hakaret etmiş oluruz. Bir kanlı terör örgütüyle sürekli iş birliği içinde olan bir kişi politikacı değildir. Bir yapı da siyasi parti değildir esasında. HDP’den bahsediyorum. Terörle iç içe olan, kadroları dağa eleman taşıyan, milletvekilleri terörü kutsayan ve destekleyen, teröristle dağda karşılaşınca sarılan, öpüşen, fotoğraf çekilen bir kişi benim için siyasetçi değildir. Bunu her yerde her zaman söyledim” diyorsun…

Ümit Özdağ, senin böyle tarif ettiğin HDP’yi, genel başkanın Meral Akşener “Kürtlerin siyasal temsilcisi” olarak tarif etmişti. Yani o, HDP’yi siyasi alanda görüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde de terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemişti. Terörist Demirtaş da “CHP ve İYİ Partiye rağmen, onların adaylarını destekleyeceğiz” diyerek vefasını göstermişti.

HDP’NİN TÜM ‘OY’UNU NASIL ALDINIZ

Böyle gördüğün HDP ile bir olup, CHP’nin adaylarını desteklemeye utanmadın mı peki?

Ümit Özdağ, sen Halk Tv’deki programda terör örgütü PKK’nın içinde yaşananları “Bu örgüt içi bir rekabettir. Bu örgüt içi rekabette Demirtaş, Öcalan’ı yenmiştir. Bundan sonraki süreci göreceğiz, aralarında neler yaşanacak?” şeklinde değerlendirirken, üstelik içinde bulunduğunuz ittifak HDP’nin tüm oyunu alırken, Kandil’deki eli silahlı teröristbaşlarının tamamının desteğini alırken mesele yok da, MHP lideri Devlet Bahçeli “HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak” dediği için mi Apo’nun mektubunu referans almış olacak?

Bizlere bir yol göstersene HDP’nin tüm oyunu nasıl aldınız? Kandil’in tamamı niçin dilinden CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu hiç düşürmedi? Terörist Demirtaş’a nasıl sahip çıktınız ki, direkt partinizin ismini vererek size oy istedi?

DEVLET BAHÇELİ İSMİNDEN UZAK DURUN

Anlaşılan o ki, sizin partiniz İP’in ve yancısı olduğunuz CHP’nin terör örgütü PKK üzerindeki tesiri, teröristbaşı Öcalan’dan bile daha etkileyici…

Biz Ümit Özdağ’a terörist Demirtaş’ın kadeh ve eğlence arkadaşı Canan Kaftancıoğlu ile nasıl yan yana oturuyor diye soruyorduk. O terörist Demirtaş’ı “seçimin galibi” diye güzelleme yaparak aralarındaki uyumu gösterdi. CHP sayesinde milletvekili olmuş Ümit Özdağ ne yapıyorsan yap da, MHP ve Devlet Bahçeli isminden uzak dur…

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944