Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

2018 seçimlerinden hemen önce “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” diyen ama genel seçimlerde CHP’nin çatısı altında seçimlere girerek partisini meclise zor atan Meral Akşener, yerel seçimlerde de CHP-HDP-İP ittifakını kurmuştu biliyorsunuz. CHP ile seçimlerde ittifak yapmasa %9.96 oy oranı ile meclise giremiyordu. Yerel seçimlerde de CHP-HDP ittifakı yanında yer almasa bugün CHP’li belediyelerin nimetlerinden yararlanamıyordu. “Ekrem İmamoğlu İP’in reklam giderleri için 80 milyon TL yardım etti” dediler ses yok. “İP milletvekili Mansur Yavaş’tan 73 milyon TL ihale aldı” dediler, İP milletvekili de bunu kabullendi ama Meral Akşener’den yine ses yok… CHP’li belediyelerde kurdukları vurgun düzeninin ortaya çıkışına sessiz kalan İP’te sıra halkın ekonomik durumunu istismar etmeye gelince siyasal kazanç hedefli lakırdı çok...

Meral Akşener böyle maddi kazandıran bir tiyatro düzeni kurdu. Şimdi illeri, ilçeleri gezerek tiyatro sahnesini sergiliyor. Nereye giderse bir olay çıkıyor. Nereye giderse bir tiyatrosu patlıyor. Bu ara bir de çok sinirli nedense?

6+HDP masasında işler iyi gitmiyor galiba…

Bir baskı ve dayatma yaşadığı muhakkak. Düşünmeden edemiyorum “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiçbir fikrim yok” dediği Abdullah Gül mü dayatma yapıyor? Parti kurarken kapısına gidiyorsun da, Cumhurbaşkanlığı adaylığında mı Abdullah Gül’e kapıyı kapatacaksın?

Var bir sıkıntı çok belli… Ama ne?

Sıkıntısını da MHP düşmanlığıyla tatmin etmeye çalışıyor.

Mesele Yavuz Ağıralioğlu genel başkan yardımcısıyken HDP milletvekili ona “Yavuz it” dedi.

Meral Akşener dut yemiş bülbül oldu.

Geçtiğimiz haftalarda PKK’lı Pervin Buldan “Meral Akşener daha bir kadın olmalı” diye resmen aşağılayan bir cümle kurdu. Meral Akşener süt dökmüş kedi gibi oldu. Geçtiğimiz günlerde de Esenyurt’ta bir olay olmuş, MHP’lileri işaret ederek “Ben buradayım burada, buyurun. Namertler buyurun. Ben buradayım, buyurun. Korkaklar buyurun. 2 kişiye 25 kişi saldırılmaz, buyurun. Ben buradayım, buyurun” nutukları atıyor. Ama bu cümleleri kurarken bildiğiniz psikolojik bir vaka gibi. HDP’nin hakaretleri karşısında çıtı çıkmayan Meral Akşener, Esenyurt’ta tüm görgü şahitlerinin anlattığına göre İP’lilerin çirkefliği olan bir konuda MHP’yi suçlarken gözlerinden adeta nefret tohumları fışkırıyordu.

Meral Akşener MHP’yi işaret ederek sufleyi verince, CHP ve yancı medyası durur mu?

Başladılar şiddet üzerinden MHP ile ilgili ahkâmlar kesmeye…

Oysa bu alçaklar şunu unutuyor.

Eskiden MHP’li belediye başkanlarını komünistler, PKK’lılar şehit ediyordu. Ama bugün MHP’li belediye başkanlarının şehit edilmesinde CHP-HDP ortağı Meral Akşener’in partisi İP’in eli vardır.

Konya/Doğanhisar Belediye Başkanı MHP’li İhsan Öztoklu’yu öldürerek iki yavrusunu yetim bıraktıran İP’li katillerdi. Bu katil parti, bir taraftan şehitlerimizin katili HDP ile HDP’yi her fırsatta koruyan CHP ile ittifak yapıyor, diğer taraftan da MHP’yi uydurdukları şiddet senaryoları üzerinden suçluyorlar. Onbinlerce kişinin katili olan terör örgütü PKK’ya hizmet eden HDP ile ittifak ve işbirliği yapanlar “şiddet” üzerinden MHP’ye suçlamada bulunuyor. Bunlar delilik boyutu da aştılar.

Meral Akşener’in gazetesi Yeniçağ’ın Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu da bu senaryolar üzerinden MHP’yi suçlayan ve delilik boyutunda yerini alan kişi olmuştu. Onun icabına yarın köşe yazımızda bakacağız.

Biz Meral Akşener’e soralım. Bugün tiyatro sahneniz hangi il ve ilçede?

Editör: Haber Merkezi