Emin adımlarla zirveye yaklaşan Trabzonspor, Eryaman stadının kötü zeminine rağmen, topu yerden oynayarak ataklar geliştirmeye çalıştı.

Berat Özdemir’in takıma adapte olmuş görüntüsü, orta alanda Abdulkadir Parmak ile beraber ataklara katkı sağladı. Nwakaeme’nin teknik üstünlüğü, topa hakimiyeti, adrese teslim pasları ile Ekuban ve Djaniny’nin gayretli oyunları Trabzonspor’u maçın hakimi yaptı. Maçın ilk golü de Djaniny-Ekuban verkaçı ile geldi.

Flavio ve Marlon son dönemlerde olduğu gibi takıma pozitif katkı sağladılar.

Trabzonspor’a geldiği günden beri ilk etapta defans güvenliğini ön plana çıkartarak top oynatan Abdullah hoca, artık sistemini oturtmuş gibi görünüyor. Eğer, Avcı’nın takımı, ligin ikinci devresinin başındaki 6 haftalık zor fikstüründen kazasız çıkarsa, Trabzonspor zirvenin en güçlü adayları arasında yerini alır.

Son üç maçını kaybeden Gençlerbirliği etkili ataklar yapmaya çalışsa da net gol pozisyonu üretemedi. Penaltı golü haricinde rakip kaleyi tutan sadece iki şutları vardı. Takım bu kötü oyun ve skor ile vefat yıldönümünde İlhan başkanı bir kez daha üzdü.

Fatih Terim’e gösterdiği kırmızı karttan sonra yıldızı parlayan Mustafa Öğretmenoğlu, faul pozisyonlarında önemli hatalar yaptı. Trabzonspor maçı kazanmasaydı, Ömürcan’ın Marlon’a yaptığı müdahale sonrasında atladığı penaltıdan dolayı hakemin de, MHK’nın da çok başı ağrırdı.