Beraberlik serisine son verip Avrupa kupalarındaki yerini garantilemek isteyen Trabzonspor, ligi, artık bitse de gitsek havasında oynayan Fatih Karagümrük’ü ağırladı. Mücadelede istekli ve hırslı olan taraf hedefi daha net olan ev sahibiydi. Nwakaeme’nin itirazı sayesinde kazanılan penaltı perdeyi açtı. Kaleci Viviano izin verseydi, ilk yarı sonunda Trabzon farkı açardı. Fırtına, klasik olarak ilerleyen dakikalarda durunca konuk takım ataklarıyla öne çıktı. Bu bölümde de Uğurcan gole izin vermedi. Djaniny fırsatçı ve iyi bir golcü. Sayesinde takımı rahatladı. Sonuçta Trabzonspor istediğini aldı.

ATAMALARDA SORU İŞARETİ

Maçtan bağımsız olarak bu haftaki MHK atamalarına da değinelim.

MHK, Beşiktaş ve Galatasaray’ın ısrarla “istemiyoruz” dediği Halil Umut Meler ve Mete Kalkavan’ı, iki takımın maçlarına üst üste atayarak bu demeçlere karşı tavır koydu.

Bu tavrı koyan MHK’nın, Fenerbahçe başkanı Ali Koç’un da söylemlerinden sonra Sarı Lacivertlilerin maçına Ümit Öztürk’ü ataması, aynı duruşu sürdürmesi bekleniyordu. Ancak, Fenerbahçe- Kasımpaşa maçına Fırat Aydınus atandı. Ümit Öztürk de Malatyaspor-Ankaragücü maçına görevlendirildi.

Üstelik genelde toplu olarak yapılan hakem atamaları, bu hafta ilk defa 3 taksitte açıklandı. O zaman akıllara şu iki soru geliyor. Acaba bu atamalarda son dakikada değişiklik mi oldu? MHK, Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı yaptığı uygulamayı Fenerbahçe için niye yapamadı?