Kemal Kılıçdaroğlu mantık hatalarıyla dolu ve bolca istismar kokusu gelen helalleşme görüşmelerini büyük bir heyecan içerisinde sürdürüyor. Birkaç gün önce Şırnak Uludere’yi ziyaret ederek bu zamana kadar düzenlediği helalleşme görüşmelerinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

Mantık hatalarıyla dolu ve bolca istismar kokusu geldiğini söylüyorum çünkü Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği helalleşme görüşmelerinin neredeyse tamamında ne kendisini ne temsil ettiği siyasi partiyi taraf haline getiren bir durum söz konusu değil.

Ortada acılar, haksızlıklar, zarar görenler olabilir. Birçok hadisenin ucu da devletle vatandaşı karşı karşıya getirmek için tertiplenen kirli oyunlara çıkabilir. Bu sorunları çözüme ulaştırmakla görevli kurumlar adalet mekanizması içerisindeki mahkemelerdir.

Kemal Kılıçdaroğlu helalleşme görüşmelerine ilk düğmeyi yanlış ilikleyerek başlamıştır. Evlatlarını PKK’dan kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde yıllardır bekleyen Diyarbakır Anneleri’ne gittiğinde amacının helalleşme değil istismar ziyaretleri düzenlemek olduğunu göstermiştir.

CHP medyasına göre Kılıçdaroğlu Diyarbakır Anneleri’nin taleplerini dinlemişti. Buluşmaya dair servis edilen fotoğraf da haber metninin hikayesine uygun düşüyordu.

Ama işin aslının ne olduğu, “Kılıçdaroğlu Diyarbakır Annelerinin talep ve beklentilerini dinledi” spotuyla duyurulan habere tepki gösteren Diyarbakır Anneleri’nin açıklamasıyla öğrenilmişti.

Diyarbakır Anneleri kendileriyle otelde görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu’na, otelde değil çocuklarının kaçırıldığı HDP Diyarbakır il binasının önünde görüşme isteğini dile getirmiş, Kılıçdaroğlu bunu kabul etmeyince de görüşme sona erdirilmişti. “Kılıçdaroğlu Diyarbakır Annelerinin talep ve beklentilerini dinledi” spotuyla basına sızdırılan fotoğraf da bu esnada çekilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri’nden helallik alması samimi bir başlangıca kapı aralayabilirdi. Çünkü Kılıçdaroğlu yol arkadaşlığı yaptığı HDP’nin sebep olduğu her türlü acının ortağı durumundadır. HDP eş başkanları sırtlarını PKK’ya dayayarak siyaset yürüttüklerini övünçle dile getirebiliyorsa böyle bir oluşumun her eylemi onlara her alanda destek vermeyi siyasi ilke haline getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu pay sahibi yapmıyor mu?

Şüphesiz Kemal Bey helallik alma ziyaretlerini kendi hatalarının affedilmesi üzerine kurgulamış olsaydı bu durumda bizlere kendisini takdir etmek düşerdi. Ama o böyle yapmadı ve helalleşme adıyla geçmişteki bazı talihsiz olayları kaşıyarak buralardan kendisine istismar alanı oluşturmaya çalıştı.

Peki vatandaş bu ucuz numaraları yutar mı? Kılıçdaroğlu o kadar farklı alanda helalleşme tiyatrosu çevirdiği halde hala kendisine PKK’yla neden işbirliği yürüttüğü sorusu sorulduğuna göre vatandaş bu sahte söylemleri hiç inandırıcı bulmuyor.

Kılıçdaroğlu “HDP’yle neden ittifak kuruyorsunuz” diyen Erzurumlu vatandaşa “Yalan söylüyorlar. Bunu söyleyen adamlar cesaretleri varsa, karşıma çıkarlar” cevabını veriyor.

Yalan söylemek, insanları kandırmak başlı başına helallik almayı gerektiren durumlardır. Yalan makinası gibi çalışan Kemal Kılıçdaroğlu samimi bir helalleşme turuna çıkacak olsa, herhalde başka herhangi bir iş yapmaya zamanı kalmazdı…