Fenerbahçe'nin alt yapısından yetişen ve Avrupa maçlarında ilk gol ile tanışan Muhammed Gümüşkaya attığı gol ile sosyal medyayı saladı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşılaştığı Helsinki maçında attığı füze ile gündem olan Muhammed Gümüşkaya'nın hayatı ve biyografisi araştıtılıyor.

MUHAMMED'DEN MÜTHİŞ GOL

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Fenerbahçe Helsinki'yi konuk ederken, Muhammed Gümüşkaya'nın harika golü mücadeleye damga vurdu. Genç yıldız, Helsinki karşısında kariyerinde ilkleri yaşadı.

Fenerbahçe'nin Helsinki ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçına Muhammed Gümüşkaya damga vurdu.

Karşılaşmanın 62. dakikasında dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'in yerine oyuna giren Gümüşkaya, 3. dakika sonra muhteşem bir gol atarak sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 65'i gösterirken ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Muhammed, sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı. Helsinki kalecisi Tannander topa müdahale etmek istese de başarılı olamadı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.


Golün ardından Fenerbahçeli futbolcular ve yedek kulübesi, genç futbolcunun yanına giderek büyük sevinç yaşadılar.

Genç futbolcu, kariyerindeki ilk Avrupa kupası sınavında golle tanışmış oldu.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Muhammed Gümüşkaya, 1 Ocak 2001'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbol hayatına 2012 yılında Fenerbahçe altyapısında başlayan Muhammed, alt yaş gruplarında forma giymesinin ardından 2018 yılında Sarı Lacivertli ekip ile profesyonel sözleşme imzaladı. Ziraat Türkiye Kupası maçlarında bulduğu forma şansını iyi değerlendiren genç oyuncu, Eylül 2020'de 2 yıllığına tecrübe kazanması için Boluspor'a kiralandı.


Boluspor'da 22 maça çıkan ve 4 golle skora katkı sağlayan orta saha oyuncusu, sezonun tamamlanmasıyla geri çağrıldı. Hazırlık kampında Pereira'nın gözüne giren ve 1. Lig ekiplerinden teklif olmasına rağmen takımda tutulan Muhammed, Gençlerbirliği ile oynanan hazırlık maçında bulduğu fırsatı iyi değerlendirmiş ve güzel bir gole imza atmıştı.

Hücum bölgesinin her pozisyonunda rahatlıkla görev alabilen 20 yaşındaki Muhammed'in Fenerbahçe ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sırasıyla U15, U17, U18, U19 ve U21 Milli Takımı'nda da oynayan Muhammed, milli formayı toplam 19 maçta giydi.

Editör: Haber Merkezi