HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, ittifak yaptıkları CHP adayları için her şeyi netleştiren bir açıklama yaptı. Her şey ortada iken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş öyle bir inkâr yoluna gittiler, öyle bir sinirlendiler ki, bu halleri bizlerde bile şaşkınlık yarattı. Hürriyet gazetesi ve CNN Türk’ün HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin sözlerini “Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit” başlıklı haberle ve “Ankara’yı, İstanbul’u HDP yönetecek” şeklinde içerikle sunmasına adeta deli oldular.

CHP-HDP-İP İstanbul ortak adayı Ekrem İmamoğlu ‘’Bu Hürriyet gazetesi. ‘HDP yönetecek’ diye manşet atmışlar. ‘HDP Yönetecek’! Bunu kim demiş? HDP’nin eş başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet gazetesine yakışır mı? Aynı şey, CNN Türk. ‘ Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!’ Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkûm olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim” şeklinde tepki gösterdi. CHP-HDP-İP Ankara ortak adayı Mansur Yavaş ise önce “Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun” şeklinde sert bir tepkiyle, daha sonra “Ben HDP’lileri terörist olarak görmüyorum. Onların topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılmalı” şeklinde, en son olarak CHP’den fırça, HDP’den tehdit alınca da ‘’HDP’liler rehabilite edilmeli derken dilim sürçmüş olabilir” şeklinde yumuşatarak konuyu kapattı. Şimdi neyi inkâr ediyorlar onu anlamış değilim…

5 harfli HDP’li Sezai ; “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu HDP oylarıyla seçildiğini bilecek” dedi mi? Dedi. “HDP’lileri yok sayarak yönetemezler. Bu HDP’nin gücüdür” dedi mi? Dedi. “Yapmaya çalışırlarsa siyaseten karşılıkları olmaz” dedi mi? Dedi. Mansur Yavaş’ı ve Ekrem İmamoğlu’nu desteklediklerini itiraf etmiş, “Bizi yok sayarak yönetemezler, bu bizim gücümüz” diyerek tehdit etmiş… Daha açık ne söyleyecekti. Ya da bu cümlelerden itiraf ve tehdit dışında ne anlaşılıyor? Ekrem İmamoğlu yahut Mansur Yavaş saman alevi gibi tepki gösterip geri adım attılar. Ya Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener bu itiraf ve tehdit karşısında niçin bir tepki gösteremediler?

Gerçi 1 ay geçti, hala Sezai Temelli’nin “Kürdistan’da kazanacağız. Batıda da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözüne bir cümle yorum bile yapamadılar. HDP meydan meydan miting düzenleyip, kapı kapı gezip CHP’nin Ankara, İstanbul, İzmir adaylarına oy istiyor. Hal bu iken “CHP-HDP-İP ittifakı yok” diyen gerçekten tek kelimeyle sahtekârlık yapıyor. Hem HDP ile ittifak yapıp, hem HDP eşbaşkanının netliğinden niçin telaşa düşüyorsunuz? 5 harfli Sezai kıvırmadan, döneklik yapmadan, lafını eğmeden bükmeden ne yaşanıyorsa anlatıyor. HDP’de gerçekten bölücü mikropluğuna büyük inanmışlık var. Bu konuda da oldukça stratejik ve disiplinli davranıyorlar. CHP ve İP’in de koltuk için vatanı satacak noktaya geldiğini görerek bunu da çok akıllı bir şekilde kullanıyorlar.

Ertuğrul Kürkçü’nün “Eğer AKP Ankara’da kaybedecekse, bunun biricik nedeni HDP seçmeninin siyasi zekâsı, özgüveni ve HDP Genel Merkezi’nin AKP’ye kaybettirme taktiğine, Yavaş’a rağmen bağlı kalmak için gösterdiği olağanüstü siyasi tutarlık olacak.” sözleri bunun ispatı değil mi?

Bir Ertuğrul Kürkçü’nün duruşuna bakın, bir de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için her şeyi yapabilecek olan Mansur Yavaş’ın “HDP’ye söylediklerimde dilim sürçmüş olabilir” şeklindeki “U” dönüşüne… Emin olun Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in kazanmak için her şeyi yapacak oldukları gibi, Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın o koltuğa oturmak için yapmayacağı şey yoktur. HDP’den oy gelecek diye ne dilleri sabit duruyor, ne de HDP’ye çok net cevap verebiliyorlar. Mansur Yavaş’ın avukatlık hayatında yaşadıkları zaten neler yapabileceğinin garantisi durumunda… Ekrem İmamoğlu’nun yapmacık, samimiyetsiz mimik ve davranışları onun karakter tespitidir. HDP olanı ve olacakları çok net söylerken, bunların hem inkârları, hem kıvırmaları kimseyi aldatmasın. HDP “Bunlar kazanırsa, kazanan biz olacağız” duruşu gösteriyor. HDP aslında istemeden Türk milletine iyilik yapıyor. HDP eline bırakılacak Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer iller Türkiye’nin beka sorunudur. “Kürdistan” tanımıyla bunu gösterdiler. CHP ve İP, HDP’nin figüranıdır. Bu zekâ ve figüranlıkla zaten beka meselesini onlar anlayamaz.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944