TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Geçtiğimiz ay ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Yeditepe Konserleri’nde sahne alan, salgın döneminde de birçok yeni şarkısını müzikseverlerle buluşturan başarılı sanatçı Ahmet Şafak, bir taraftan da yazmayı ihmal etmiyor. Sık sık sosyal medya üzerinden sevenleriyle buluşan Şafak, kültür ve tarih üzerine sohbetler düzenliyor. Açık panel havasında geçen canlı yayınların yanı sıra, sanatçı Youtube hesabı üzerinden paylaştığı videolarla kimi zaman gündemi, kimi zaman ise tarihi şahsiyetleri yorumluyor…

17. KİTABINI ÇIKARDI

Yirmi yılı aşkın zamandır besteleri ve konserleriyle müzikseverlere ulaşan sanatçı Ahmet Şafak, şimdiye kadar altısı roman olmak üzere 16 eseriyle okurlarıyla buluştu. Sanatçı bu kez, ‘Hem Okudum Hem de Yazdım’ isimli kitabıyla, edebiyat ve fikir dünyamıza farklı bir dokunuş yapıyor.

DÜĞÜM AÇMA ÇABASI

Ahmet Şafak eserinde; kitapların ve yazarların kültür dünyamız üzerindeki etkilerini incelerken, günümüzde hala tartışılan konuların geçmişten bugüne sürdüğünü kaydediyor. Kitabının bir tür ‘Düğüm açmak çabası olduğunu’ söyleyen Ahmet Şafak, bugünü anlamak için en az yüz yıllık fikri ve edebi okumalar yapılması gerektiğini ifade ediyor.

İZ BIRAKAN ŞAHSİYETLER

Ahmet Şafak kitabında; Namık Kemal, Halide Edip Adıvar, Hüseyin Nihal Atsız, Ziya Gökalp, Mehmet Kaplan, Tarık Buğra, Ahmet Mithat Efendi, Yusuf Akçura, Tevfik Fikret, İdris Küçükömer, Erol Güngör, Mehmet Akif, Ömer Seyfettin, Peyami Safa, Ahmet Ağaoğlu, Nazım Hikmet, Yahya Kemal, Yaşar Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Attila İlhan ve daha pek çok yazar, edebiyatçı ve düşünce insanının görüşleri arasında kalemiyle geziniyor.

Kitabın konu başlıklarına özel illüstrasyonları bizzat çizen Ahmet Şafak’ın eseri Hem Okudum Hem de Yazdım, Küsena Yayınları’ndan çıktı.

HEM ANALİZ HEM SENTEZ

Uçak yolculuğu sırasında Ahmet Şafak’ın kitabını paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı: Ankara-Gaziantep yolculuğunu keyifli ve faydalı kılan sevgili Ahmet Şafak’ın kitabıydı. Hakikaten ‘Hem Okumuş Hem de Yazmış!’ Dahası... Derin ve dalgalı sulara ‘Hem Dalmış Hem de Çıkmış!’ Zaman ve fikri bazda geniş bir yelpazede ‘Hem Analiz Hem de Sentez Yapmış!’

Editör: Haber Merkezi