Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cumhur ittifakı kurulduğu günden bu yana CHP ve kuyruklarının AK Parti ve MHP üzerindeki fitne çalışmaları, yalan servisleri, iftira çamurları, kirli algı çalışmaları bir türlü bitmek bilmedi. Bir ajans bunları adeta esir almış. “Konuşun” diyorlar aynı kelimelerden oluşan cümlelerle konuşmaya başlıyorlar.“Susun” diyorlar hepsi birden susuyor. “Yat” diyor yatıyorlar, “kalk” diyor kalkıyorlar.

İftira atacaklarsa hepsi birden atıyor, yalan söylüyorsa hepsi birden söylüyor.

Halleri aynı şarkıdaki şu sözler gibi:

“Ne yapsın işte böyle
Oyna demiş birileri
Bir ileri iki geri
Birilerinin elinde ipleri”

Cumhur ittifakı kurulduğu günlerde bunların propagandaları şu şekilde seyir gösteriyordu.

Önce “Erdoğan Bahçeli’ye neler neler söylemişti, Devlet Bahçeli Erdoğan’a neler neler söylemişti” diye propagandaya başladılar.

Sonra “Devlet Bahçeli MHP’yi Saraya koltuk değneği yaptı” cümlesine geçiş yaptılar.

Bunun suyunu çıkardılar. Fitne buradan tutmayınca bu sefer “Davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde” ve “Şu anda Türkiye son seçimlerde yüzde 11,9 oy almış bir partinin tahakkümü altında yönetiliyor” fitnesine geçtiler. Kemal, Meral, Temel, Ahmet, Ali, Pervin hepsi aynı hafta bu propagandayı yapmıştı. Bu fitnelerin temel sebebi Cumhur ittifakı içinde fitne yaratarak birliği ve beraberliği zedelemektir.

Bununla da yetinmiyorlar elbette. Çünkü Goebbels’in “Tekrarlanan yalan gerçeğe dönüşür” sözü bunların propaganda omurgasını oluşturuyor.

Mesela AK Parti ve MHP bir konuda anlaşarak, uzlaşarak bir adım atıyor. Hemen bunlar o konuyu “AKP MHP’ye tuzak kurdu” yahut “MHP AKP’ye tuzak kurdu” propagandasına çeviriyorlar.

AK Parti hükümeti ve MHP “Seçim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hazırlıyor. Bunlar “Birbirine tuzak kurdular” diye fitneye başlıyorlar. Bu da tutmayınca “Cumhur ittifakı muhalefete tuzak kurdu” propagandasına sarılıyorlar.

Bunların propagandaları hep “ya tutarsa” ya da “çamur bulaştığı kadar” tarzı olduğu için hiçbir ahlaki ve vicdani duruşları yoktur. Defalarca rezil oldukları halde, defalarca yüzsüzlükleri deşifre edildiği halde hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorlar.

MHP’nin baraj problemi varmış da seçim barajı ondan %7’ye düşmüş!

“Seçim barajı %1’e , %3’e ve %5’e düşşün” diye bundan önce defalarca açıklama yapan bu muhalefetin ahlaksızlığı böyle bir şeydir işte…

2018 seçimleri öncesi de “MHP’nin oyu %3’e, %4’e düştü” propagandası yapıp, MHP %12 oy alınca mal mal bakan da aynı kişilerdi.

Türkiye’deki muhalefetin en büyük eksikliği ahlaktır. Bu eksiklik birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Dürüst, güvenilir ve karakterli olmayan muhalefet ile toplumun huzuruna, refahına katkı sağlanması mümkün değildir.

Türkiye’nin sınavı da ahlaksız propagandaları yapan bu muhalefetledir.

Editör: Haber Merkezi