Sayın Devlet Bahçeli yaptığımız röportajda, Türkiye’nin her meselesi için, çok net açıklamalarda bulundu. 4 bölüm halinde yayınladığımız röportaj, siyaset dünyasından, medyadan ve özellikle Türk milletinden büyük ilgi gördü ve gündemi tayin etti. Bu ülkede siyaset yapan, yaşananlarla ilgili kafasında soru işareti bulunan herkesin, Sayın Bahçeli ile yaptığımız röportajdan alacağı dersler vardır.

            Türkiye’nin meselelerine kafa yormak yerine, kendi güdük hesaplarını hayata geçirmek için bütün değerleri ayakları altına alanların acıklı halini hayretle izliyoruz. CHP, kendi çıkmaz sokağında ibret veren kumpaslarla ve içindeki çetelerle debelenirken, yancıları durumdan vazife çıkararak gündemi değiştirmek için ipe sapa gelmez şeylerle suyu bulandırmaya uğraşıyorlar.

AKLA ZİYAN ŞEYLER SÖYLÜYOR

        İP’in başı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni diline dolamış durumda. Nereden işaret aldıysa, aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Bir an önce Parlamenter Sistem'e geçilmeliymiş. Bunu söylerken altına iki cümle tutarlı bir sebep koysa, anlayacağız. Akla ziyan şeyler söylüyor. Sanki uzun yıllardır bu ülke Parlamenter Sistem'le yönetilmedi ve bunun ne getirip ne götürdüğüne bu millet şahitlik etmedi. Türk milleti memnun olsaydı, eski sistemde ısrar ederdi. Bütün algı operasyonlarına, çarpıtma ve yanıltma gayretlerine rağmen, sistem değişikliğini kabul etti. Bunu artık herkesin görmesi, anlaması ve kabul etmesi ve karara saygı duyması gerekmektedir. Kararı Türk milleti vermiştir ve bunun dönüşü yoktur.

KENDİLERİNİ ELE VERDİLER

       “Parlamenter Sistem” diye tutturanların, asıl dertleri başkadır. Bu sistemle birlikte Türkiye’nin birikmiş meselelerini hızla çözmeye başlaması, taşların yerine oturması, lider ülke olma hedefine ulaşmanın önündeki engellerin kalkmasından çok rahatsızlar. Buna bir de son seçimde boylarının ölçüsünü almış olmanın ezikliğini ve ucundan kıyısından da olsa iktidar yüzü göremeyecek olmanın kızgınlığını ekleyin. Nitekim, İP’in bir elemanı yaptığı açıklamalarla kendini ele vermiştir ve nereden gelip nereye gittiklerini ortaya koymuştur. Bu kadar çaresiz kalanlar, bu kadar zavallı duruma düşenler, yeni hükümet sistemine saldırmasın da ne yapsınlar?

ARTIK GERİDE KALDI

       MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, bize verdiği röportajda bu konuya özel bir başlık açmış ve Parlamenter Sistem'in artık geride kaldığını ve bu tartışmaların kapandığını söylemiştir. Bu konuyu hâlâ gündemde tutmaya çalışmak, boş işlerle iştigaldir ve yine Sayın Bahçeli’nin belirttiği gibi izansızlıktır. Boş konuşmanın, yalan konuşmanın kimseye bir faydası yoktur, zaten inanan da bulunmamaktadır. Yeni sistem Türk milletinden büyük bir teveccüh görmüştür ve yerleşmiştir. Kararlar artık daha hızlı biçimde alınmakta, uygulama anında sonuç vermektedir. Çok daha dengeli bir düzen oluşmuş, kurumlarımız çok daha verimli hale gelmiştir. Birilerinin bu durumdan rahatsız olması, bir şeyi değiştirmeyecektir.     

NİYE SEÇİME GİDİLSİN?

        CHP’nin Kandil uzantılı, terör bağlantılı diğer ortağı HDP de erken seçim masalları anlatmayı görev edinmiş. Bu ihanet güruhunun söylediklerinin ciddiye alınacak bir tarafı yok. Sinek misali, mide bulandırmaya uğraşıyorlar. Bu zavallılar Türkiye’nin yeni bir hükümet sistemine geçtiğinin bile farkında değiller. Yeni sistemin en temel özelliklerinden birisi de istikrardır. Cumhurbaşkanı görevinin başında, Meclis çalışıyor ve hiçbir problem yok. Hükümet son derece gayretlidir. Sistem tıkır tıkır işliyor. Başta terör olmak üzere, birikmiş meselelerimizin çözümünde hayati adımlar atılıyor ve hepsinde de büyük başarılar sağlanıyor. Ekonomide alınan tedbirler sonuç vermeye başladı. Uluslararası derecelendirme kuruluşları bile, iyiye gidişi teyit ettiler ve teşvik edici değerlendirmelerde bulundular. Bu şartlarda niye seçime gidilsin? Kaldı ki, Türk milleti seçimlerden yorulmuştur ve siyasetin artık çözüm üretmesini bekliyor ve istiyor.

RÖPORTAJDAN ALINACAK DERSLER VAR

          Sayın Devlet Bahçeli yaptığımız röportajda, Türkiye’nin her meselesinde olduğu gibi, bütün bu konularda da çok net açıklamalarda bulundu. 4 bölüm halinde yayınladığımız röportaj, siyaset dünyasından, medyadan ve özellikle Türk milletinden büyük ilgi gördü ve gündemi tayin etti. Yapılan açıklamalar, siyasette belirsizlik meydana getirmek, ülkemizde kriz ve kaos çıkarmak isteyenlere kesin ve net bir cevap oluşturdu. Türk siyasetine yeni ufuklar açtı ve yön belirledi. Şunu özellikle ve altını çizerek belirtelim: Hiç kimse haddini aşmaya, olmayacak tartışmalarla, karanlık planlarla, bu ülkenin genleriyle oynamaya, bu milletin sabrını zorlamaya kalkışmamalıdır. Bu ülke sahipsiz değildir. Cumhur İttifakı kararlı ve heyecanlı biçimde yoluna devam ediyor. MHP, bu ülkenin ve bu milletin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu çerçevede siyaset yapan, siyasete ilgi duyan, gündemle, yaşananlarla ilgili kafasında soru işareti bulunan herkesin, Sayın Bahçeli ile yaptığımız röportajdan alacağı dersler vardır.  Bu vesile ile Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye, TÜRKGÜN’ü seçtikleri için bir defa daha şükranlarımı arz ediyorum.