En başta da, en sonda da söylediğimi yine tekrarlıyorum: HDP’nin canı cehenneme…

          Anayasa mahkemesinin görevini yaparak HDP’yi kapacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatmaktan başka da bir hukuk alternatifi yoktur.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de dün muhteşem kalabalıkla gerçekleşen Elazığ mitinginde bunu tekrarlayarak “Daha fazla gecikmeye meydan bırakmadan Anayasa Mahkemesi tarafından HDP’nin kapatılması da mutlak ve hukuki bir mecburiyettir” demiştir.

          Bugün yine HDP’nin etinden, sütünden, derisinden yararlananları kaleme alacağım. HDP’nin ekmeğini CHP’li Belediyeler üzerinden en çok yiyen ise Meral Akşener ve partisi İP bugün yazımın konuğudur.

          Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yanındaki heyetin, TBMM’de grubu bulunan tüm partileri içeriği sadece “Başörtüsünün güvence altına alınması ve Aile birliğinin korunmasına yönelik” Anayasa Değişikliği düzenlemesi için ziyaret etmesi ve ziyaret edilenler içinde HDP’nin de bulunması üzerine Meral Akşener ve avanesi, bugüne kadar HDP üzerinden biriken ilişkilerini suç bastırma psikolojisine çevirmeye çalıyor. Sanki aynı konu için CHP ve İP ziyaret edilmemiş de, sadece kendi ortakları HDP ziyaret edilmiş gibi davranıyorlar. Oysa TBMM’de 20 parti olsa konu Anayasa Değişikliği olduğu için hepsi de ziyaret edilecekti.

          Ama Meral Akşener’in grup konuşmasını okudum. Bu konuyla ilgili bölüm ise resmen ikiyüzlülüğün, yüzsüzlüğün, pespayeliğin vesikası gibiydi.

Meral Akşener demiş ki: Eveeeeeet….

Ve beklenen, nihayet gerçekleşti!

“Açılımcılar kumpanyası”, yeniden seyircisiyle buluşuyor!

Kumpanyacılar, en sonunda, merdiven altlarında yürüttükleri, sufle çalışmasını bırakıp, kamuoyuna, resim verme aşamasına geldiler.

***

          Sanki kendi hiç HDP ile işbirliği ve ittifak yapmamış gibi, bu ve benzeri cümlelerle kendini temize çıkarmaya çalışmıştır. Meral Akşener’in konuşmasına bakarsanız kendilerine gelindiği gibi HDP’ye de “Başörtüsünün güvence altına alınması ve Aile birliğinin korunmasına yönelik” Anayasa değişikliği için değil de “Türkiye’deki, Irak’taki, Suriye’deki terör operasyonlarını durdurmak, teröristbaşı Öcalan’ı, terörist Demirtaş’ı ve tutuklu tüm HDP’li serbest bırakmak, kayyum atanan Belediyeleri HDP’ye geri vermek, Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek” için ziyaret etti gibi yansıtıyor. HDP’nin canı cehenneme de, CHP ve İP’e gelen Anayasa değişikliği dışında başka bir dosya mı sunulmuş?

          Meral Akşener’in grup konuşmalarını hangi embesil kaleme alıyor gerçekten çok merak ediyorum. Hadi Meral Akşener alzheimer olmuş da, konuşmasını kaleme alan “HDP ile ittifak ve birçok konuda işbirliği yapmış Meral Akşener’i böyle konuşturarak rezil ediyorum” diye hiç mi düşünmüyor?

HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” olarak gören Meral Akşener değildi sanki…

          İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Hatay gibi birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak HDP ile birlikte CHP’nin Belediye Başkanlarını destekleyen Meral Akşener değildi sanki…

          İP milletvekili Durmuş Yılmaz’ın HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu ile ‘Türkiye Ekonomisinin Z Raporu ve Gelecek Arayışı’ başlıklı konferansa katılmasına, yanyana oturmasına onay veren Meral Akşener değildi sanki…

          Hak ve Adalet Platformu adı altındaki bir oluşumun panelinde İP Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz’ı HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile yanyana oturtup, “Tek Adam’a karşı birleşme” fikrinde buluşturarak konuşturan Meral Akşener değildi sanki…

          TÜSES (Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı) “Bir Arada Yaşamanın ve Barışın İmkanlarını Aramak Ortadoğu Konferansı’nda” İP GİK üyesi GİK Nuri Okutan’ı gönderip, HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ile yanyana oturtup, konuşturan Meral Akşener değildi sanki…

          4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Zeytin Dalı Operasyonuna HDP ile birlikte karşı çıkan ve parti sözcüsüne “Tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıyız” açıklamasını yaptıran Meral Akşener değildi sanki…

          Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve onunla kahvaltı yapma hayali kuran Meral Akşener değildi sanki… Çünkü terörist Demirtaş CHP ve İP’e oy verme çağrısını PKK’nın yayın organında yapmıştı.

vDaha 2-3 hafta önce Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor’un daveti üzerine, İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan’ın Brüksel’de HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ile aynı masada oturmasına onay veren Meral Akşener değildi sanki…

“AK Parti ve MHP, HDP’yi şeytanlaştırdı” diyen Meral Akşener değildi sanki…

          CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, 2018’de muhalefetteki 4 partinin (CHP, İP, HDP, SP) yeni anayasa taslağı için toplantı yaptıklarını “Bizlerin yürüttüğü anayasa çalışmaları biraz kamuoyundan uzak durdu. Bu çalışmalar, zannediyorum önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacaktır. HDP’yi de kapsayacak şekilde yapıldı. HDP’nin de olması önemliydi, bence gerekliydi” sözleriyle itiraf ettiğinde susan Meral Akşener değildi sanki…

          CHP, HDP, İP, Saadet olarak gizli Anayasa çalışmaları yapıp, TBMM’de grubu bulunan, içinde HDP’nin de olduğu partilere “Başörtüsünün güvence altına alınması ve Aile birliğinin korunmasına yönelik” Anayasa değişikliği için kameralar önünde gidilmesine çıldırmış gibi yorumlar getir… Bu nasıl bir mantık?

          CHP, HDP, İP, Saadet arasında “Mahremiyet ilkesine bağlı kalınarak yürütüleceği” söylenen Anayasa çalışmalarında ‘Türk’, ‘Türk Milleti’, ‘Yüce Türk Devleti’, ‘ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’, ‘Vatan’ gibi kavramların taslaklarında olmadığını, Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek istediklerini çarşaf çarşaf okumadık mı, tartışma programlarında izlemedik mi?

          Meral Akşener, CHP’li İbrahim Kaboğlu’nun itirafı sonrası niye cevap verememişti? Herhalde Meral Akşener için gizli, mahrem bir şekilde HDP ile Anayasa taslakları hazırlamak daha çok hoşuna gidiyor.

Canı cehenneme HDP ile işbirliği ve ittifak yapan Meral Akşener hangi yüzle konuşabiliyor?

          Kendini çok uyanık sanan Akşener, Cumhur ittifakına yönelik iftira ve fitne üretirken, kendi ortağı HDP’yi de şöyle gazlıyor: İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de, genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için, sabah akşam eleştirdikleri, Ak Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar.

          Aslında bu cümlesiyle kendi konuşmasını tekzip ettiğinin farkında bile değil. Demek ki neymiş, AK Parti hükümeti terör örgütü PKK’ya hizmet edenleri tutuklamış, görevden almış, belediyelerine sahip çıkmış… Sen ise “Demirtaş serbest bırakılsın” demiş ve bölücülüğün odağı HDP ile yerel seçimler ittifakı yapmışsın…

          Meral Akşener kendinin HDP ile olan bu ilişki özetine cevap veremez de, ittifak ortağı CHP’nin başındaki trajikomik Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” dediğinde, “HDP ile görüşüyoruz çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var” dediğinde ona tepki gösterebilmiş midir?

Bir kelimelik tepkisine örnek gösterebilir mi?

          Yahut HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, CHP Genel Merkezi’nde 6 Ok’lu kürsü önünde “Hem Abdullah Öcalan hem de PKK konusunda CHP-HDP arasında görüş farklılığı olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile fikir ayrılığımız yok” cevabını verdiğinde Meral Akşener’in bir tepkisi olmuş muydu?

2015 yılından itibaren HDP’nin kullanım hakları CHP’de…

CHP’nin kullanım hakları ise HDP’dedir.

O günden bugüne değişen hiçbir şey olmamıştır. Yıl 2022 CHP-HDP arasında manzara budur.

Ama yazımın başında da ifade ettiğim gibi HDP’nin ekmeğini de en çok yiyen Meral Akşener ve partisi İP’tir.

“Ajans izin verirse HDP ile görüşürüm” diyen Mansur Yavaş’tan…

“HDP’nin başımın üzerinde yeri var. HDP’lilere layık olmaya çalışıyorum” diyen Ekrem İmamoğlu’ndan…

“HDP’lilerin gücüne güç katmaya geldim” diyen Tunç Soyer’den…

“Mersin’deki zafer aynı zamanda HDP’nin başarısıdır” diyen Vahap Seçer’den…

          Ve HDP desteği ile seçimleri kazanan diğer CHP’li Belediye Başkanlarından ihale, kadro alan Meral Akşener’in partisi değil mi?

          Yerel seçimlerde “HDP ile niye ittifak yapıyoruz?” diye CHP’ye soru soramamış ve HDP ile birlikte CHP’ye çalışmış Meral Akşener ya hafızanı ya utanma duygunu kontrol ettir…

          HDP ile her türlü işbirliğini yap, her türlü ittifakı yap ama “Başörtüsünün güvence altına alınması ve Aile birliğinin korunmasına yönelik” Anayasa değişikliği görüşmeleri üzerinden feryat et… Bu ne mantık, ne de karakter barındıran bir durumdur.

          Meral Akşener köşeye sıkıştığı yerden “Suç bastırarak” çıkacağını sanıyor. Ama debelendikçe battığını da göremiyor.