CHP başta olmak üzere onun yancılarının HD(P)KK ve terörist Demirtaş ortak noktalarını ve ilişkilerini yazmaktan inanın tiksindim ve kusma noktasına geldim. Ama bu ihanet ilişkisinde durmuyorlar ve duracak gibi gözükmüyorlar. HD(P)KK ilişkisi CHP’ye çok büyük zarar verse de CHP ne akıllanıyor, ne de yaşananlardan ders çıkarıyor. CHP’den istifa eden milletvekilleri, istifa eden CHP’nin en güçlü ismi Muharrem İnce, istifa eden CHP üyelerinin hepsinin ortak vurgusu CHP’nin bölücülerin, terör örgütlerinin sözcüsü, avukatı olması ama Heval Kemal ve avanesi hiç bu durumu önemsemiyor. HD(P)KK’ya tutkal gibi yapıştılar bırakmıyorlar.

          CHP-HD(P)KK ilişkisi alenen ortada olmasına rağmen, bazen akıllarınca gelen tepkileri de engellemek için çeşitli kurnazlıklara da başvuruyorlar. Mesela CHP’yi geçtiğimiz hafta HD(P)KK’lı yetkililer ziyaret etti. Ama en ilginç manzara ise ziyarete gelen her parti genel başkanı ile basın toplantısı düzenleyip, poz veren Kemal Kılıçdaroğlu HD(P)KK heyetiyle bundan kaçındı. Aklınca basın mensuplarının soruları karşısında köşeye sıkışmaktan kurtulmak için bunu yaptı. Yoksa CHP Genel Merkezi içinde karşılama pozlarını falan vermişti.

          Mesela Kemal Kılıçdaroğlu HDP heyeti ile basın mensuplarının önüne çıksa “PKK ve Öcalan konusunda CHP-HDP arasında görüş ayrılığı var mı?’ sorusuna cevaben ‘Bu konuda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz’ ifadelerini kullanan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’a ne cevap verecekti? HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar CHP’nin terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan konusunda HD(P)KK ile aynı düşündüğünü ve bu konuda hiçbir sorun olmadığını söylüyor. CHP’den bir tepki yok, Heval Kemal’den bir tepki yok, CHP yancısı İP’ten ve Heval Meral’den bir tepki yok…

Çünkü gerçekten hepsi PKK-Öcalan konusunda HD(P)KK ile aynı düşünüyor.

          Mesela teröristbaşı Öcalan yerel seçimden önce bir mektup yazmıştı. HDP Eşbaşkanları ve Kandil’in sözde en tepe yöneticileri o mektup için ne demişti: Önder Apo’nun mektubundan gerekli mesajı aldık. CHP’yi ve Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararımız, stratejimiz değişmedi. Ama kendini kurnaz sanan ahmaklar o mektuptan hala Cumhur ittifakını suçluyor. Terörist Öcalan’ın mektubunun muhatapları, kendi ortakları olunca ve kendilerini destekleme kararı değişmeyince zerre seslerini çıkarmadılar.

          Son beş yıldır CHP’yi HD(P)KK çizgisine getirmiş Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK ve Öcalan konusunda aynı HDP gibi düşünmesi gayet doğaldır.

          “HDP Kürtlerin siyasal temsilcisidir” diyen, teröristbaşı Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen iki kişiyi kendine Genel Başkan yardımcısı yapan, Apo posterleri altında pozları olan belediye başkan adaylarını destekleyen Heval Meral, Biji Akşener’in HDP gibi düşünmesi doğal olduğu için o da ne CHP’ye, ne HDP’ye tepki gösteremiyor. Her ikisi de biliyor ki HDP siyasi desteğini çekerse siyasi enkaz haline gelecekler. HDP ile her türlü ittifakı, işbirliğini yapıyorlar ama yine de tabanlarını ve toplumu idare etmek için çeşitli roller oynuyorlar, propaganda yapıyorlar.

          Aksi halde Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’de biraz siyasi şeref ve haysiyet olsa idi HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’ın “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile görüş ayrılığımız yok” dediğinde HDP genel merkezini gidip başlarına yıkarlardı. Ama nerde… Susarak destek oldular. CHP ve İP içindekiler bu manzaraları nasıl kaldırabiliyor ona hayret ediyorum. Bunlarda nasıl bir mide var gerçekten şaşıyorum. Sırf siyasi menfaatler uğruna bu bölücü yaratıklarla, iğrenç projeler gerçekleştirilmesine susuyorlar. Ama bunların birçoğu kendine mikrofon uzatıldığında hala Atatürk ve milliyetçilik nutukları atıyorlar. Aslında bunlar bölücülük yapan HD(P)KK’lılardan daha iğrenç hale geldiler. Dışarıda-sıcakta bekletilen et nasıl leş gibi kokar. Bunların zihinleri de bedenleri de aynı öyle ama hala milleti aldatma peşindeler.

          Bunlar inanın HD(P)KK’lılar kadar omurgalı değildir. HD(P)KK’lılar hangi ihaneti gerçekleştiriyorsa hiç kıvırmadan sahip çıkıyorlar. Ama bunlarla siyasi projelerde yanyana gelen Heval Kemal, Heval Meral gibiler yalan üstüne yalan, oyun üstüne oyun çeviriyorlar. Yerel seçimlerde HD(P)KK çıktı, “Şu illerde CHP’nin adaylarını destekliyoruz” dedi. Dediğini de aynen yaptı. Ama Heval Kemal, Heval Meral ve avaneleri hala “HDP ile ittifak” konusunda geviş getirmeye devam ediyor.

          Hatırlayın Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Türk ile bir sabah gizlice yapmaya çalıştıkları kahvaltı buluşmasında yakalanıp, deşifre olmuştu. CHP buna rağmen herşeyi inkar ediyordu. HDP’li Ahmet Türk o günlerde bülbül gibi şakıyarak, Kemal Kılıçdaroğlu ile yerel seçimler ittifakının zeminini görüştüklerini, kendisinin her dediğini onayladığını söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sinsiliğini de “Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz. Öyle çok açık konuşmaz” şeklinde açık etmişti.

          Kemal Kılıçdaroğlu PKK-Öcalan konusunda HDP ile aynı düşünüyorsa, ya CHP’yi fes edip HDP’ye katılmalı ya da HDP kendini fes edip CHP’ye katılmalıdır. Heval Meral de zaten siyasi menfaatleri için nereyi işaret ederseniz oraya gelir. Zaten CHP’de çok az Atatürkçü, milli düşünen kişi kalmıştır. Onlar da istifa edince CHP tamamen PKK’laşmış olacaktır. Heval Kemal’in zaten istediği CHP projesi de tamamen budur.