İstanbul Heybeliada'da Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada saat 17.07'de yangın çıktı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada "Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangın bölgesinden daha sonra yaptığı açıklamada "Yangın 19.45’de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına ilişkin ilk dakikalarda Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Pakdemirli bu paylaşımında "17.33 sularında çıkan orman yangınına orman teşkilatımız 17.36'da ilk müdahaleyi yaptı. Yangınla mücadele için bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 4 arazöz, diğer bölgelerimizden de 17 arazöz sevk edildi. Bizler de olay yerine geçiyoruz" dedi.

BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ YANGIN

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yangının çıktığı dakikalarda Twitter'dan yaptığı açıklamada bir haftada üçüncü yangın olduğunu belirterek "Dikkat etmiyoruz, ateşle oynuyoruz" dedi. Gül, yangınla mücadelede tecrübesi olanları Adalar'a çağırdı. Adalar halkının da kendi imkanlarıyla elden ele taşıdıkları kovalarla yangına müdahale ettiği görüldü.

''3 DAKİKADA MÜDAHALE BAŞLADI''

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Yangına hassas bölgelerde bu tür sıkıntılarla karşılıyoruz. Orman teşkilatımızı tebrik ediyorum. 3 dakika içinde müdahale başladı. Biz de takip ediyoruz. Türkiye'de istatistiklere göre yangınların yüzde 88'i insan kaynaklı. Orman teşkilatımız, insanımızın ihtiyacını giderecek tabiat alanlarını düzenlemiş durumda. Buradaki bir ihmal, bir piknik ateşinin söndürülememesi tüm insanlığa zarar veriyor. Belirlenen alanlar dışında piknik yapılmamalı. İki ayrı noktada çıkması sabotaj kuşkusunu da doğuruyor. Hem havadan hem karadan ciddi müdahale yapılıyor. Gün kararmadan yangının kontrol altına alınabileceği bilgisini aldım" ifadelerini kullandı.

ÇIKARMA GEMİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),Heybeliada'daki orman yangını nedeniyle İstanbul Valiliği ile koordineli olarak TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi'nin görevlendirildiğini, belediyeye ait yangın söndürme araçlarının bölgeye taşınmasının sağlandığını bildirdi.

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Valiliği ile koordineli olarak Heybeliada'daki yangına müdahale için TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi görevlendirilmiş, belediye yangın araçlarının Heybeliada'ya taşınması sağlanmıştır. Deniz Harp Okulu'na ait 1 itfaiye aracı ve ekibi de bölgede çalışmalara destek sağlamaktadır."

''3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI''

Bakan Bekir Pakdemirli yangına ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi