Hicri yılbaşının gelmesiyle “Haram aylar” yani hürmetli aylar içerisinde bulunan Muharrem ayı da başlamış olacak. Kuran-ı Kerim’de de bahsi geçen Muharrem ayı, İslam Alemi için büyük önem arz ediyor. Bu manevi açıdan kıymetli günleri hakkıyla eda etmek isteyen milyonlarca kişi ise, Hicri yılbaşı ve Aşure günü ne zaman? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? araştırması yapıyor. Haberimizde bu mübarek günlerle ilgili tarihleri bulabilirsiniz…

HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI BAŞLANGICI AYNI GÜN

Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Hicri takvime göre yılbaşı gerçekleşmiş olacak. 1441. yılın başlayacağı Hicri takvimde ilk ay Muharrem ayı olacak. Bu ayın onuncu gününde ise Aşure Günü idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı içindeki dini günler takvimini paylaşmış, İslami açıdan önemli olan günler halkın bilgisine sunulmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre hicri yılbaşı 31 Ağustos 2019 Cumartesi gününe denk geliyor. Muharrem ayı başlangıcı ile Hicri yılbaşı aynı gün olduğu için, o tarih itibariyle Muharrem ayı da başlamış oluyor. Miladi takvimin kullanıldığı ülkemizde 2019 yılı yaşanırken, hicri yılbaşının gelmesi ile hicri takvimde 1441. Yılına başlanacak.

AŞURE GÜNÜ HANGİ TARİHTE?

Her yıl Muharrem ayının onuncu günü idrak edilen Aşure günü ise 2019 yılında 9 Eylül 2019 Pazartesi günü idrak edilecek.

 

Editör: Haber Merkezi