Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve görevlere yeni atamalar yapıldı. Bu kapsamda Hilal Kaplan Öğüt TRT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Hilal Kaplan Öğüt'e dair araştırmalar da hız kazandı. Hilal Kaplan 15 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra girdiği Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

HİLAL KAPLAN ÖĞÜT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Hilal Kaplan 15 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.

hilal kaplan

Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra girdiği Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu, 2006 yılında Boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansına başladı.

27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının arifesinde iki başörtülü arkadaşı ile birlikte Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık başlığı ile manifesto niteliğinde bir metin yayınladı.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği Her Yöne 80 Dakika adlı tartışma programında yorumculuk yaptı. Hilal Kaplan Öğüt Sabah Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır.

Hilal Kaplan, kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile 2007 yılında evlendi.

Süheyb Öğüt

HİLAL KAPLAN'IN EŞİ SÜHEYB ÖĞÜT ASLEN NERELİ, MESLEĞİ NEDİR?

Süheyb Öğüt, Salim Öğüt'ün oğlu Selman Öğüt'ün ise ağabeyidir. 2007 senesinde Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan ile evlenen Süheyb Öğüt'ün Tayyip Seha Öğüt, Yusuf Derda Öğüt adında çocukları vardır.

2006'da Bilgi Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Sabancı Üniversitesinde Kültürel Çalışmalar Programında yüksel lisans yaptı.

Hilal Kaplan'ın eşi Süheyb Öğüt kendisi gibi gazetecidir.

Editör: Haber Merkezi