Oda TV isminde haberlere takla atlatan, bir haberi kırk şekle sokup “CHP’ye ve yancılarına nasıl yararlı hale getiririm?” diye çalışan bir haber sayfası var. Ama bazen “Hunili Deliler” misali haberler sunuyorlar. Bazen özneyi gizliyorlar, bazen yüklemi saklıyorlar. Bunların hepsini de sözde muhalefet ve CHP’nin projelerine yaranma adına yapıyorlar. CHP’nin yanına yancı Saadet Partisini de aldılar.

          ODA TV isminde haberlere takla atlatan, bir haberi kırk şekle sokup “CHP’ye ve yancılarına nasıl yararlı hale getiririm?” diye çalışan bir haber sayfası var. Ama bazen “Hunili Deliler” misali haberler sunuyorlar. Bazen özneyi gizliyorlar, bazen yüklemi saklıyorlar. Bunların hepsini de sözde muhalefet ve CHP’nin projelerine yaranma adına yapıyorlar. Elbette birçok örneğimiz var da, en son MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla ilgili yaptılar.

Başlık şu: Bahçeli yandaş yazara çaktı.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, son açıklamalarından birinde Tunceli-Pülümür dağlarına askerlerimizin yazdığı “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünden rahatsız olanlarla ilgili “Pülümür’de dağa yazılan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünden rahatsızlık duyanlar, Türk milletinin utanç vesikalarıdır. Bunlara kulak versek; zalimlere, hainlere, teröristlere, ekonomik şantajcılara, emperyalist oyunlara boyun bükmek, ne yapalım kaderimiz buymuş demek kaçınılmazdır” açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın neresinde “yandaş yazar” ismi geçiyor?

          Çünkü Oda TV ‘CHP’nin yanına yancı olsun’ diye parti kuran Ahmet Davutoğlu’nun “Demokrasiden nasibini almamış ülkelerin ortak özelliklerinden birisi dağlara, taşlara, meydanlara toplumu bölen, ayrıştıran sloganların yazılmasıdır. Türkiye sloganlardan yıllarca yeterince çekti“ sözünü gizleme gereği duymuştu.

          Çünkü Oda TV “CHP’nin yanına yancı yapılmış” Saadet Partisinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “Ne mutlu Türk’üm diyene sözünü yazmanın kimseye faydası olmaz” sözünü saklama gereği duymuştu.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli bunlara çakmadı da, yandaş yazara çaktı öyle mi Oda TV?

AHMET DAVUTOĞLU VE TEMEL KARAMOLLAOĞLU

          CHP’nin siyasi projelerine yancı olmaları için görevlendirilmiş Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu genel başkanlık düzeyinde “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne karşı çıkıyorsa, onlar eleştiriden muaf mı da onları hem kendi sayfanda, hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklaması içinde saklıyor ve gizliyorsun?

          “Yandaş yazar” diye işaretlediğiniz “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne tepki gösteren Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da elbette eleştirilerden üzerine düşen payı alsın.

          Ben bir yazımda Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet’in ve İsmail Kılıçarslan’ın ismini vererek Ahmet Davutoğlu çizgisinde “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne karşı çıkışlarını eleştirdim. Oda TV sen niçin Ahmet Davutoğlu’nu, Temel Karamollaoğlu’nu okuyucu kitlenden uzak tutup, korumaya çalışıyorsun?

          Bizler Cumhur İttifakı’nın anlam ve önemini desteklediğimiz halde, yanlış gördüğümüz konularda açıkça eleştirimizi yaparken, bunlar CHP ve yancılarının ihanetlerini gizlemek için her haberi gizliyor, her habere takla attırıyorlar.

          Ekrem İmamoğlu’nun, PKK’lı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmesini eleştiriyorum. Özne ortada, yüklem ortada iken “Yıldıray Çiçek, Cumhurbaşkanını eleştirdi” diye haber yapıyorlar.

          CHP’li belediyelerin koronavirüs sürecinde ekmek dağıtma konusundaki istismarlarını yazıyorum. Hükümetin onlara bu istismar fırsatını vermemesini ifade ediyorum; Oda TV’nin başlığı “AKP-MHP arasında ekmek kavgası” oluyor.

CHP-PKK ILIŞKISINİ GİZLEMEK IÇIN TER DÖKTÜLER

Oda TV’nin Müyesser Yıldız isimli yazarı, kasetler üzerinden MHP’ye imalarda bulunan bir yazı kaleme almıştı.

          Biz de ironi yaparak hak ettiği cevabı verince, bu sefer kendi sayfalarında yazılanları unutup “Devlet Bahçeli o itini geri çek” diye şahsımı hedef alan alçaklıkta bulunmuşlardı. Sürekli “hem suçlu, hem güçlü olalım” pozlarındalar.

Bu örnekler, Oda TV’nin çalışma sistemini göstermeye herhalde yetecektir.

          Konu Cumhur İttifakı olunca 15 yıl önce söylenenlerin videosunu ortaya koyan Oda TV, söz konusu CHP ve yancıları olunca daha dün olanları görmezden geliyor ve adeta üç maymunu oynuyor.

Yerel seçimlerde CHP-PKK ilişkisini gizlemek için çok ter döktüler.

          HDP’li yöneticilerin, Kandil’den yapılan açıklamaların duyulmaması, görülmemesi için her türlü sihirbazlığı sergilediler. Yandaş haberciliğin bile çok ötesinde bir habercilik anlayışları vardır.

          Habere takla attırma, cambaza bak oynatma Oda TV’nin en meşhur kabiliyeti olarak sabitlenmiştir.

          “Bahçeli yandaş yazara çaktı” başlıklı haberleriyle bunu bir kez daha göstererek, bu konuda asla iflah olmayacaklarını da ispat etmişlerdir.

Oda TV, Ahmet Davutoğlu’nu ve Temel Karamollaoğlu’nu hokus pokusla nasıl kaybettiniz?

Bu sihirbazlığı hangi okulda öğrendiniz? Karanlık ODA’larda hokus-pokus hocanız kimdi?