Bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bu kadar ilginç bir maç oynanmamıştır herhalde. Bir takım düşünün, top kayıplarından atılan sayıda, ribaundlarda, asistte, ikinci şans sayılarıyla bench katkısında, rakibinden geride. Daha az top çalmış, daha çok da kaybetmiş. Normalde kaybetmesi lazım değil mi? İşte basketbolun güzelliği, gizemi, çekiciliği, farkı burada. Bunlara rağmen kazanabiliyorsun. İstanbul Büyükşehir Belediye, Darüşşafaka karşısında hızlı hücum sayıları, üç sayılık atışlar ve serbest atışlarda üstündü. İBBSK’nın yabancıları 79, yerlileri 8, Daçka’nın yabancıları 75, yerlileri 6 attı. Uzun Eurolig seyahatinin ardından maça yorgun çıkmaları 5/25 feci üçlük yüzdesi de cabası. Koç Hakan Yavuz’un maç sonunda “Yorgun olduklarını biliyorduk. Rakip dinlenemesin diye mola almadım” demesi küçük bir detay gibi görünse de, karşılaşmanın şifresiydi adeta. Afyon Belediye ve Sakarya BŞB’nin durumu da göz önüne alındığında ligde kalma yolunda çok önemli bir sonuca imza attı Yavuz ve oyuncuları.

Haftanın ilginç bir diğer maçı da Bahçeşehir Koleji ile Türk Telekom arasında oynandı. Dört haftadır kaybeden Türk Telekom, Metin Türen’in müthiş katkısı ve iyi savunma ile ‘maçı kazandım’ havasına girdi. Ancak Bahçeşehir, alışıldık geri dönüşlerden birini daha yapıp mücadeleyi uzatmaya taşıdı. Bu bölümde daha iyi olan başkent ekibi hem playoff için, hem de ikili eşleşmede avantaj sağladı. Gaziantep Basketbol, Rich’den yoksun Beşiktaş’a karşı üç periyot önde oynadı. İyi savunma yaptı, az sayı yedi. Ligin en az sayı yiyen ekibi, bu galibiyetle dördüncülüğe demir atarken gözünü Tofaş’ın yerine dikti. Jekiri 13 sayı, 14 ribaund, McKissic 20 sayı ile kısır geçen maçta fark yaratan isimler oldu.

Banvit, Karşıyaka deplasmanında Neal’ın yokluğuna rağmen uzun süre maçı önde götürdü. 26’sı hücum, 47 ribaund ile rakibini ezen Banvit, son periyotta Henry ve Marei’’ye çare bulamadı. Karşıyaka bu galibiyetle playoff rotasında kalmaya devam etti. Ligde kalma umudunu her hafta azaltan Afyon Belediye, Galatasaray önünde ilk periyottaki dokuz farka takıldı kaldı. Onlar atamayınca (24/67) Sarı Kırmızılılar 20 top kaybına rağmen güle oynaya kazandı.

Sakarya BŞB’nin yaşadığı sıkıntılar artarak devam ediyor. Kimi evinden, kimi Sakarya’dan geldi Bursa’ya antrenmansız. Öylesine çıkılan maçta öylesine oynandı. Fark 17’de kaldıysa Tofaş’ın insafındandı. Sakarya ekibi haftalardır dönüşü olmayan yolda ama kimin umurunda.

Anadolu Efes, yoğun mesai arasında Arel Ü. Büyükçekmece’yi 98 – 81 mağlup ederken antrenman tadında oynadı. Ergin Ataman yine oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti, Anadolu Efes stressiz maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.