“İç pilavlı hindi dolması nasıl yapılır?” merak edenler için, hem pratik hem de lezzetli bir tarif hazırladık. Kestane ve kuş üzümlü pilavıyla yılbaşı sofranızı bir ziyafete çevirecek olan en lezzetli hindi dolması tarifi ve püf noktaları haberimizde…

MALZEMELER

1 orta boy bütün hindi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber

İÇ PİLAV İÇİN:

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Çeyrek çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış kestane

YAPILIŞI

Temizlenmiş olarak satın aldığınız hindiyi kanı iyice akana kadar bol suyla yıkayın. Kağıt havluyla içini ve dışını iyice kurulayın. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker ekleyip hazırladığınız marine sosunda hindinizi en az 12 saat, mümkünse 1 gün bekletin.

Pişirme aşamasına gelince zeytinyağı, bal, domates salçası, limon suyu, hardal, tuz ve baharatlardan oluşan bir marine sosu daha hazırlayın. Bu sosu hindinin her tarafına masaj yapar gibi yavaş yavaş sürün ve iyice yedirin. Hindiyi geniş ve derin bir fırın tepsisine alın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 2,5 saat kadar pişirin.

Bu esnada pilavınızı hazırlayın. Öncelikle kestaneleri haşlayıp küçük parçalara ayırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları kızdırdığınız tereyağı ve zeytinyağında kavurun. Pirinçleri ilave edip onları da hafifçe çevirin. Ilık suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve baharatları ekleyin. Son olarak kestane parçalarını ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekince bir süre demlenmesi için kenara alın.

Fırından çıkardığınız hindi biraz soğuyunca içine pilavı doldurun ve yeniden fırına verin. 30-40 dakika içinde hindiniz yenebilecek kıvama gelecektir. Artan pilavı servis tabağının altına yayın. Üzerine hindi dolmasını yerleştirin.

 

 

Editör: Haber Merkezi