GÖKTUĞHAN ARGIN / TÜRKGÜN

Galatasaray sezonun en iyi performansını Beşiktaş derbisinde sergiledi diyebiliriz. 11’ler açıklandığında geçen sezonun ve bu sezonun vazgeçilmez ismi Kerem’i yedek görünce bir de Yunus’un olmaması akıllara Okan Buruk’un daha dikkatli maça başlamak istediğini getirdi. Okan Buruk ilk defa farklı bir 11 sahaya sürüyordu. Ancak kâğıt üzerinde farklı görünse de Galatasaray maça ön alan baskısı yaparak başladı. Bu baskı karşısında Şenol Güneş geriye yaslanan öğrencilerini öne çıkararak karşılık vermeye çalıştı.Galatasaraylıların tereddüt ettiği isim Barış Alper Yılmaz, ilk yarıda Kerem’in etkili olduğu sol kanatta çok etkili oldu. Bir de zor bir topu Icardi'ye indirerek ilk golün asistini de yapmayı başardı. İlk 45 dakikada aslında  Beşiktaş geriye düşse de hemen toparlayıp oyunu dengeledi ve skoru da 1-1’e getirdi. Ancak her iki taraf da ilk yarı da skor tabelası gibi bir türlü oyun üstünlüğünü sağlayamadı.

İkinci yarıya Galatasaray hızlı başladı. Beşiktaş’ın orta sahada kaybettiği bir topla hızlı hücum şansı yakalayan Galatasaray Oliviera'nın adrese teslim bir ortasında yine Icardi sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi. Galatasaray golden sonra oyun olarak da öne geçti. Beşiktaş’ın sahada en iyi oyuncusu Mert Günok ve Gedson’du. Maçın büyük farka gitmemesinde de bu ikilinin yanı sıra direkler de dün Beşiktaş'ın yanındaydı.

Galatasaray iyiydi evet ama Beşiktaş  sezonun en kötü oyununu sergiledi. Orta sahada Souza ve Salih o kadar etkisizlerdi ki; Toreirra, Oliveira ve Mertens belki de birlikte Galatasaray’da en etkili oldukları oyunu oynadılar. Beşiktaş’ın defans hattı son yıllarda kurulan Beşiktaş defanslarının çok gerisinde görünüyor. Talha Tayyip, evet gelecek vaat eden genç bir stoper ama dün görüldü ki Icardi karşısında sahadan silinip gitti.

Şenol Güneş, Galatasaray deplasmanına çift ve aynı tipte santraforla çıkmanın yanı sıra oyuna geç müdahale etmesinin faturasını 2-1’lik skorla ödedi.

Derbinin özel bir misafiri de vardı dün. Daha önce Jorge Jesus’un rakiplerinin İstanbul maçlarına yardımcılarını gönderdiğini ve sahalardan canlı izlettirdiğinden bahsetmiştik. Jorge Jesus bu maça kendisi gitti.

Derbi öncesi ve derbi sonrası Jesus yine sosyal medyada ve Televizyon programlarında en çok konuşulan isim oldu.

Editör: Haber Merkezi