018 yılında Hürriyet, Kanal D, CNN Türk ve Posta’yı satın alan ardından ‘İddaa’ ihalesini kazanan Yıldırım Demirören'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Grubu, Milli Piyango ihalesinde de ipi göğüsledi.

Türkiye Varlık Fonu'nun davet usulüyle gerçekleştirdiği ihaleye tek teklif Demirören-SISAL ortaklığından geldi.

Teklifler geçtiğimiz hafta toplanmış ve davet usulü ihaleye katılan Doğan Online – Intralot, IGT, Sazka ve Demirören – Sisal Group teklif verdi.

Türkiye Varlık Fonu salı günü firmaları tekrar davet etti ve şartnamenin değiştiğini söyledi. İlk şartnamede ilk yıl için 7.5 milyar lira hasılat garantisi ve 10 yıl boyunca hasılatta enflasyon oranında güncelleme isteniyordu.

Yeni şartnamede ise 10 yıl için bugünkü değeriyle 28 milyar liralık hasılat istendi. Bu rakamın yıllık 9.5 milyar liraya denk gelmesi üzerine Doğan Online – Intralot, IGT, Sazka bugün düzenlenen yeni ihalede teklif sunmadı.

Bunun üzerine yeni şartnameye göre tek teklifi veren Demirören ve İtalyan ortağı Sisal Group Milli Piyango'yu 10 yıllığına işletme hakkını elde etti...

VARLIK FONUNDAN AÇIKLAMA

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango ihale sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Açık teklif alma sürecinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, en iyi teklifi 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon lira ile yüzde 9.5 komisyon oranıyla Sisal-Şans Ortak Girişimi'nin verdiği bildirildi.

Sisal Şans Ortak Girişimi'nin taahhüt ettiği 10 yıllık hasılatın bugünkü değerinin 28 milyar 119 milyon lira olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi