Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türk siyasetinin çizgi film kıvamındaki tiplemesi Kemal Kılıçdaroğlu her gün ortaya koyduğu ihanetlerle düşündürüyor, fıkra gibi açıklamalarıyla da her gün güldürüyor. İhanetlerini bugün üçüncü sayfadaki yazımla bir kez daha vurguladım. Fıkra gibi “SİHA’ları ilk destekleyen benim” açıklamasını da burada değerlendirmek istiyorum. Türkiye’de SİHA’lara en çok düşmanlık eden CHP ve ortağı HDP’dir. Hal böyle iken Kemal Kılıçdaroğlu’nun “SİHA’ları ilk destekleyen benim” açıklaması bir ikiyüzlülük değil midir?

Madem ilk destekleyen sensin de CHP milletvekilleri ve CHP medyası neden sürekli İHA’lara, SİHA’lara saldırmaktadır?

CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Eren Erdem’in, Özgür Özel’in İHA/ SİHA düşmanlığı, CHP’nin propaganda kanalları Halk TV ve TELE-1’de sürekli İHA/SİHA üzerinden Selçuk Bayraktar düşmanlığına Kemal Kılıçdaroğlu’nun verecek cevabı var mıdır?

Türk SİHA’ları için “İlk destekleyen benim” iddiasına bulunarak bizleri güldüren Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı iftiralardan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’a 60 bin lira tazminat ödediği bilgisi de bu komediyi güçlendirmektedir.

Bir dediği diğerini tutmayan, bir yaptığı diğerine uymayan Kemal Kılıçdaroğlu İHA/SİHA konusunda CHP politikalarının toplumda tepki çektiğini gördüğü için her konuda yaptığı gibi bu konuda da kıvırma kredisini kullanıyor.

CHP milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dış Politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor” sözlerindeki ifade de İHA/SİHA düşmanlığı değil miydi?

Sezgin Tanrıkulu’nun “Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları var” açıklamaları karşısında Kemal Kılıçdaroğlu bunlara ağzının payını niye vermemişti?

Çünkü İHA/SİHA’nın terörle mücadeledeki etkinliği ve Karabağ’ın işgalinden kurtarılmasındaki katkısı ortada iken CHP’nin Türk milletinin menfaatlerini düşünmesi mümkün mü?

CHP İHA/SİHA’lara düşman gözünden baktığı için rahatsızdır. PKK gözü CHP gözüdür. Ermeni gözü CHP gözüdür. Gözü körolasıca CHP’nin hali budur. Diyarbakır’da PKK ile bir kez daha helalleşen Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya büyük acılar yaşatan İHA/ SİHA’lara destek vermesi mümkün değildir.

Kılıçdaroğlu’na “bize bir fıkra anlat” demişler o da “SİHA’ları ilk destekleyen benim” fıkrası anlatmış. Zaten fıkra olmasaydı başta kendi olmak üzere, CHP kadrosu ve medyası Bayraktar ailesine, İHA/ SİHA’lara sürekli saldırmazdı. Kemal Kılıçdaroğlu mizahına öyle böyle katlanıyoruz da senin bu vatana ihanetlerin ne olacak?

Editör: Haber Merkezi