MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu haftaki partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın gündeminde Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik başlattığı “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı” vardı. Temel hak ve insan hakları çerçevesinde harekâtı eleştirenleri hedef alan MHP Lideri, “ihanet hak değildir” sözleriyle cevap verdi. HDP’nin kapatılmasını yinelerken, CHP ve HDP’yi ayrı görmediklerini, İP’in bazı yöneticilerinin de bu partiler ile aynı ifadeleri kullanarak terörle mücadeleyi gölgelemeye çalıştıklarını belirtti.

MHP Lideri’nden sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yine çelişkili ifadeler kullandı. Terörle mücadele için getirilen tezkereye HDP ile birlikte “Hayır” oyu kullanan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “terörle mücadele ettiniz de biz mi karşı çıktık” ifadelerini kullandı.

Öğretmen dünya demektir

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehit öğretmenlerimizi anarak sözlerine başlayan MHP Lideri, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenlerimize verilecek her türlü hakkın yanında olduklarını ve bu konuda üzerine düşeni yapma sözü veren MHP Lideri, atanamayan öğretmenin kalmayacağını, ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmenin kalmaması ve hepsinin kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade etti. MHP Lideri Bahçeli, “Öğretmen demek dünya demektir” ifadelerini kullandı.

İhanet hak değildir

Hak ve ahlak konularına geniş yer ayıran MHP Lideri Devlet Bahçeli, ihanetin, kötülüğün, suç işlemenin, insan öldürmenin hak olmadığını ve bunların hepsinin hukukun konusu olduğunu belirtti. “Temel hak ve hürriyetler ekseninde mangalda kül bırakmayan çevrelerin varmak istedikleri yer neresidir?” diye sordu. Türk milletinin hakkını yedirmeyeceğini ve haksızlığa boyun eğmeyeceğini ifade eden MHP Lideri, “Biz harmanda savrulan denelerden olmayacağız. Tarlamızı hiç kimseye sürdürmeyeceğiz. Terörle ve terörizmle kesintisiz mücadele hakkımızdır” dedi.

HDP düşman bakiyesidir

19 Kasım 2022 gecesi yapılan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın Türkiye’nin hukuki ve meşru bir hakkı olduğunu söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, başta HDP olmak üzere bu harekâta karşı çıkanların TBMM’ye sızmış düşman bakiyesi olduğunu belirtti. HDP’nin kapatılması gerektiğini yineleyen MHP Lideri, “Bu bölücü şebeke kapatılmasın da hazineden aldığı yardımlarla teröristlere para aktarmaya devam mı etsin? Buna göz mü yumalım? Fahiş adaletsizliğe sesimiz çıkmasın mı? Anayasa Mahkemesinin hâlâ neyi beklediğini sormayalım mı?” ifadelerini kullandı.

CHP-HDP-İP’in birbirinden ne farkı var?

CHP’yi HDP’den, HDP’yi de CHP’den ayrı görmediklerini ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, İP’in bazı yöneticilerinin de bu partilerinin paralelinde hareket ettiğini belirtti. Bu üç partinin birbirinden farkı olmadığını söyleyen MHP Lideri, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen terör saldırısına ilişkin üç partinin tutumunun aynı olduğunu söyledi. “Bir CHP’li çıkıp, teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP’li çıkıp, ne delil var diye sorabiliyor. Bir başka ucube de İstiklal Caddesi saldırısını hükümetin düzenlemiş olabileceğini iddia edebiliyor” dedi.

Reste rest

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hedefinde başta ABD olmak üzere terör örgütü PKK/YPG’yi destekleyen, eğitip-donatan, para ve silah yardımıyla besleyen ülkeler vardı. ABD’nin Türkiye’ye açık cephe açtığını belirten MHP Lideri, Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’ndan bir gün önce, ABD’nin Özel Kuvvetler Komutanı’nın teröristlerin sözde mezuniyet törenine katılıp sözde başarılarından dolayı gurur duyduklarını açıklamasının müttefiklik hukukuna saplanmış yeni bir hançer olduğunu söyledi. Biz bu cepheyi görüyoruz diyen MHP Lideri, “reste rest” ifadelerini kullandı.

Hesabı misliyle sorulacak

Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen saldırıların hesabının misliyle sorulacağını belirten MHP Lideri, teröristlere ve destekçilerine seslendi. “Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz” dedi.

Sisi ve Esad ile görüşüme

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’da kurduğu temasa değinen MHP Lideri Devlet Bahçeli, görüşmenin doğru olduğunu ve arkasının getirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurmasının 2023’ün hedefleri arasında bulunduğunu belirten MHP Lideri, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşmenin başlaması ve terör örgütlerine karşı ortak bir iradenin oluşturulması gerektiğini belirtti. MHP Lideri Bahçeli, “Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Biz mi engel olduk?

MHP Lideri’nden sonra partisinin TBMM grup konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda yine çelişkili ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, “Siz önlem aldınız da biz karşı mı çıktık, siz terörle mücadele ettiniz de biz karşı mı çıktık” dedi. Bu sözler CHP’nin Irak ve Suriye tezkerelerine HDP ile birlikte verdiği hayır oyunu akıllara getirdi. Tezkere, Türkiye’nin hudutlarını korumak, terörü kaynağında yok etmek ve sınırlarımızda bölücü bir terör devleti kurulmasını engellemek amacını taşıyordu.