Türk siyasetinde yer edinmiş iki tuhaf tip var. Birisi Sezgin Tanrıkulu, diğeri de Ömer Faruk Gergerlioğlu… Milletvekili sıfatıyla bugüne kadar yaptıklarına bakın… Hep özgürlük, demokrasi, insan hakları kavramlarını istismar ederek nerde bir terör örgütü mensubu var ona sahip çıkmaktadırlar. PKK savunulurken bunlar var, FETÖ savunulurken bunlar var, DHKP-C savunulurken bunlar var. Nerde hain, nerde ihanet savunulacaksa sanki bu işin ihalesini almış gibi ön planda bunlar var.

          Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır Barosu Başkanı iken de, sürekli PKK’lıların savunmasını yapıyordu. Habur’dan gelen teröristlere avukatlık yaptı. Bu kimliği biline bilene CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine dahi getirildi. Şu an CHP milletvekili ve yine aynı misyonunu sürdürüyor. Canan Kaftancıoğlu gibi, o da CHP’nin dokunulmazlarından… Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ise Mazlum–Der Genel Başkanı iken yine PKK’ya sahip çıkan açıklamalarından tanıyorduk. Bölücülüğünden dolayı KHK ile doktorluk mesleğinden ihraç edilmiş biridir. HDP milletvekili olduktan sonra misyonunu bir hayli genişletti. Yeter ki bir hain, yeter ki bir ihanet olsun Ömer Faruk Gergerlioğlu anında oraya damlıyor.

          Haine, ihanete sahip çıktıklarında “Bunu niye yapıyorsunuz?” diye sorduğunuzda sürekli “özgürlük, demokrasi, insan hakları” kavramları üzerinden misyonlarını perdeliyorlar. Ama bir gün şehitlere sahip çıktıkları görülmemiş, bir gün olsun şehitlerin geride bıraktığı emanetlerine destek verirken görülmemişlerdir.

          “Hak, hukuk, özgürlük, demokrasi, insan hakları” gibi kavramlar bunların nazarında nedense hep terör örgütlerine, teröristlere bir istismar silahı olarak kullanılmaktadır.

          Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu gibilerini üreten fabrikalar şimdi bunların yanına bir de Mustafa Yeneroğlu’nu monte ettiler. Hangisi konuşursa gözünüzün önüne adeta üçünün fotoğrafı geliyor. Kelime kelime, cümle cümle aynı şeyleri söylüyorlar.

          Mustafa Yeneroğlu başlarda böyle değildi. Onu son iki sene içinde devşirdiler. Ona da Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu iksirinden içirdiler. Artık PKK, FETÖ, DHKP-C savunulacaksa, milli ve manevi konularda değerler sulandıracaksa Mustafa Yeneroğlu da var…

Birisi CHP’de, birisi HDP’de, birisi Deva’da…

Ama tek tip model eylem ve söylem birliktelikleri var.

Gerçekten bunları hangi fabrikalar üretiyor yahut sonradan devşiriyor çok merak ediyorum.

          Mustafa Yeneroğlu, 2018 ve öncesi terör örgütü PKK’ya ve siyasi yaltakçısı HDP’ye karşı aynı bizim gibi mücadele ediyor ve sosyal medya üzerinden şu mesajları veriyordu:

- HDP'nin PKK ile ne kadar iç içe olduğunu görmek istemeyenlere… Terör örgütünün Avrupa çatısı KCDK-E ve Almanya çatısı NAV-DEM ile ortak HDP programı. Dillerinden demokrasi, barış ve özgürlük eksilmez, ancak terör, yıkım, kan ve gözyaşından başka ürettikleri bir şey yok maalesef.

- Cem Özdemir HDP'nin PKK terör örgütüyle Avrupa'da açık ortaklığını göz ardı ederek HDP'ye destek çağrısında bulunmuş. Şaşırmadık. Maalesef insan hakları konusunda samimi değilsiniz

- @cem_oezdemir. Rahatsınız tabi, her gün katledilen insanlar Alman olsaydı bunu yapamazdınız!!

- Her fırsatta açıkça terör örgütü PKK'yı destekleyen Sevim Dağdelen ve Evrim Sommer adındaki şahıslarla Berlin'de buluşup güle oynaya poz veren #CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu'nu şiddetle kınıyorum. Yazıklar olsun! Ülkemin ana muhalefeti olmanız sebebiyle üzülüyorum.

- Ağrı Doğubayazıt’ta bir vatandaşımızı katleden #terör örgütü #PKK'dan elbette hesap sorulacaktır. Ancak terörü açıkça kınamayan ve terör örgütüne mesafe koymayan HDP de hukuk nezdinde demokratik meşruiyetini kaybetmiştir.

- PKK yayın bülteni bugün terör örgütünün elebaşılarından Beşe Hozat'ın demecini manşetten vermiş. Akla gelmiyor değil; nasıl olur da bir terör örgütü hümanist, yeşilci, barışçı ve daha ne güzellikler çağrıştıran partiye oy verin der?

- Almanya'nın din dersi verdirdiği AABF organizasyonuyla Kassel ve Hanau'da HDP için seçim kampanyası yapılıyor ve PKK silah kuryeliği iddiasıyla aranan Faysal Sarıyıldız sahnede. Alman medyası üç maymunu oynuyor, güvenlik güçleri de söz konusu HDP olunca seçim yasağını uygulamıyor.

- Sözde yasak PKK terör örgütü işbirliği ile sözde yasak HDP mitingleri Almanya'da tüm hızıyla devam ediyor. Listede adı geçen organizatör örgütlerin tamamı Alman İç İstihbarat Teşkilatına göre PKK yapıları. Almanya'da o kadar yasaklar ki her türlü desteğe sahipler...

- HDP’nin demokratlığı, Türkiyelilik bilinci ve PKK terörüyle arasındaki ilişkiyi daha da merak edenler PKK’nin Almanya'da serbestçe yayın yapan propaganda bülteni Özgür Politika’ya baksınlar. HDP/PKK ortaklığı ‚kendince akıllı‘ iş dağılımı yapıyor. Ortak sermayeleri kan ve terör.

- Bu cümleleri HDP'nin terörü destekleyen vekillerine anlatmak lazım. Samimiyeti de onların idrakiyle oluşur.

- Demirtaş bu çabasının onda birini PKK terör örgütünün eylemlerine karşı gösterseydi çabasını verdiği istikrarsızlık konusunda endişe etmezdi.

- Demirtaş'a göre PKK terör örgütü değilmiş, aynı mantığa göre askerlere yönelik saldırılar da terör saldırısı değil.

- Selahattin Demirtaş… Herhangi bir terör saldırısı olduğunda sana efelenmek değil, mahcubiyet düşer.

- Altan Tan savaş stratejisi bitmeli diyor, sözde barış güvercini Demirtaş aynen yola devam diye cevap veriyor!?

- Dağdaki terör örgütü militanından şehirdeki barış güvercini kardeşi Selahattin Demirtaş için destek çağrısı... Dil aynı ezbere dil, sadece barış istiyorlar tabi ki...

          HD(P)KK hakkında bunları yazan ve söyleyen Mustafa Yeneroğlu şimdi terörist Demirtaş’a özgürlük isteyen, HDP kongresine kutlama mesajı gönderen Ali Babacan’ın partisinde…

        Mustafa Yeneroğlu’na son iki yılda ne yaptılarsa şimdi HD(P)KK’lıları savunuyor, FETÖ’cüleri savunuyor, Ayasofya’da ezan okunmasına karşı çıkıyor…

        Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık eden HDP Belediyelerine kayyum atanıyor, ilk zıplayan Mustafa Yeneroğlu…

Gazetenin biri “Saldırıyı HDP yaptı” diye manşet atıyor, ilk zıplayan Mustafa Yeneroğlu…

       Şehidimiz Eren Bülbül’ün katili olan teröristlerin cenazesine katılan bölücülüğü tescilli HDP’lilerin milletvekilliği düşürülüyor, ilk zıplayan Mustafa Yeneroğlu…

       PKK-FETÖ mensuplarından oluşan KHK’lıların yürüyüşüne polis müdahale ediyor, KHK'lıların toplanmasının gerekçesiz yasaklanması hukuken izah edilemez. Hak arama, bunun için toplanma ve protesto etme hakları anayasal haktır ve hukuk devletinin en asgari teminatıdır!” diyerek ilk zıplayan Mustafa Yeneroğlu…

       Adama nasıl bir Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu iksiri içirdilerse, adamın içinden HDP-PKK-FETÖ sevdası fışkırmaya başladı.

        Mustafa Yeneroğlu artık HDP-PKK ve FETÖ’den rahatsız değil, şimdi onun tek derdi MHP  ve Devlet Bahçeli’dir.

        Mustafa Yeneroğlu AK Parti içinde de aklıselim birileri, MHP’nin, AK Parti’yi MHP‘lileştirmesinden ciddi manada rahatsızlar ama bunun ötesinde birbirlerine çok fazla güvendiklerini de düşünmüyorum” açıklamasıyla niyetini tamamen göstermiştir.

        Mustafa Yeneroğlu, AKP-MHP milli bir birliktelik oluşturunca rahatsız ama HDP’leşen DEVA’da kendisi çok mutlu…

        MHP ne yapsın Mustafa Efendi, senin iksirden içip HD(P)KK sevdalısı mı olsun, onlara avukatlık mı etsin?

        “Çocuklarımın yüzüne bakabilmek için AKP’den ayrıldım” diyen Mustafa Yeneroğlu sen çocuklarının yüzüne HDP-PKK-FETÖ savunuculuğu yaparak şimdi daha mı iyi bakıyorsun?

       Sezgin Tanrıkulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mustafa Yeneroğlu tiplerini üreten, onlara ihanet iksiri içirip kullanan güçleri gerçekten çok merak ediyorum. Tek tip üründe oldukça başarılılar…