Son bir yıldır CHP ve HDP’nin ortaklaşa anayasa teklifi hazırladığı konuşuluyor. Bunların siyasi ve ideolojik yancıları İP ve SP’nin de bu hazırlıklara destek vereceği, ittifak olmalarının ruhuna uygun hareket edeceği yazılıp çiziliyor.

         CHP’nin, anayasa değişikliği konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun önsözünü yazdığı bir kitapçığın da hazırlandığı ve dağıtılmaya başlandığı geçtiğimiz günlerde medyada haber oldu.

         CHP’nin yeni anayasa teklifi hazırlığını yapanın da, Türklükle ilgili hep alerjisi olmuş CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu olması tesadüf değildir.

        Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu zaten seçimlerden önce Evrensel gazetesine verdiği bir röportajda aynen şunu demişti: Millet İttifakı ve HDP kazanırsa o zaman yeni bir anayasa umudu doğacak. Bu bakımdan gerçekten kader ve temel bir oylamadır.

         İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri de kazanınca CHP ve yancılarına bir cesaret gelmiş olmalı ki, yeni anayasa taslağı hazırlama işine girmişler.

         CHP’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında hazırladığı kitapçıkta, Anayasa’nın 2. maddesindeki “Atatürk Milliyetçiliği” ifadesinin sansürlendiği, “Türk Milleti” yerine “Anayasal Yurttaşlık” anlamında “Anayasal Yurtseverlik” kavramının kullanıldığı, Türkiye yerine “ülke”, Türkiye Cumhuriyeti yerine de “cumhuriyet” denilmesi istendiği söylenmektedir. Kitapçığı henüz görmedik ama Aydınlık ve Oda TV’de bu konuda haberler çıktı.

        İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya geçtiğimiz yıl “CHP, İYİ Parti ve HDP gizlice partililerden habersiz aylar önce bir heyet kurarak yeni bir anayasa için çalışma yaptılar ve herkesten gizlediler. HDP ile iş çeviren ve arka kapı diplomasisi güden İYİ Partinin Genel Başkanı Meral Akşener bu isimleri kendisi açıklayamaz. Fakat ben açıklıyorum: İYİ Partiden Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, HDP’den Mithat Sancar ve CHP’den İbrahim Özden Kaboğlu” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İP isimli parti kurulurken açıkladıkları parti programını hatırlayın…

        O parti programında “Eşit vatandaşlık” yani Türkiye’de Türk-Kürt iki millet var, onları haklarda eşitleme adına teröristbaşı Öcalan’ın kullandığı bu kavram kullanılmıştı. Meral Akşener’in tetikçiliğini yapan Yeniçağ isimli gazetenin yazarı Arslan Bulut bile Eşit vatandaşlık kavramını her zaman kullanan Öcalan'dır. Bu söylemin patenti Öcalan'dadır. Eşit vatandaşlık etnik kökenlerin eşitliği anlamında kullanılıyor. Sanki eşitlik yokmuş da bu eşit vatandaşlık kavramı ile birlikte Türkiye'de herkes eşit olacak. Eşit vatandaşlık söylemi çok büyük bir tuzak. “ diyerek tepkisini göstermişti.

         Meral Akşener’in HDP ile ittifak yapmaktan rahatsızlık duymadığı, “HDP’yi Kürtlerin siyasal temsilcisi” olarak gördüğü, terörist Demirtaş’ın HDP’lilere “Batıda oyunuzu CHP ve İYİ Partiye verin” dediği bir atmosferde CHP, HDP, İP, SP arasında bir anayasa değişikliğine dair çalışmalar yapılıyor olması kimseyi şaşırtmaz.

         HDP ruhu CHP, İP, SP gibi partilerin içine işlemiş durumdadır. CHP’nin başını çektiği bir ihanet apaçık ortadadır. CHP, AKP’nin bıraktığı açılımları, çözüm süreçlerini misyon olarak üstlenmiş durumdadır. CHP son 5 yıldır terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP’yi mutlu edebilmek için her şeyi yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Anayasa değişikliği adına yaptıkları tüm hazırlıklar da bunun hızla devam ettiğini göstermektedir.

          CHP’yi şu an PKK-PYD-YPG çizgisinde, etnik ırkçılık yapan, Türklükle kavgalı, HDP’yi aile bireyi gören bir ekip işgal etmekte ve onlar yönetmektedir. Bunların yönettiği CHP’de de zaten beklenen gelişmeler yaşanmaktadır.

         PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile koalisyon kurup ülkeyi yönetme hayalleri kuran, HDP ile yerel  seçimlerde ittifak yapan CHP, elbette HDP’nin ruhuna uygun bir anayasa hazırlama peşinde olacaktır.

         CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dört yıl önce kapatılan PKK kanalı İMC TV'de "Anayasa'nın 2. ve 3. maddeleri değişecek mi ?" sorusuna "Tabi, söyledik bütün bunları" diyerek cevap veren birisidir. Bugün demek ki, sözünde durmakta ve hazırlıklarını ona göre yapmaktadır.

         CHP ihanetin odağı, hainlerin mutluluk merkezi haline gelmiştir. Atatürk’ün ruhunu CHP’den temizlediler, şimdi ise Türkiye’den temizleme çabasını vermektedirler.

CHP ile mücadele etmek, Türkiye’yi korumaktır.