Gazetemiz TÜRKGÜN'den Kadir Yıldız'ın haberine göre; eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sakarya’da ifade ettiği “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.” sözleri uzun süredir kamuoyunda tartışıldı. Davutoğlu’nun bu sözlerle neyi ve kimi kastettiği ise muammasını korurken bu fırsatı kaçırmayan CHP ve onun örtülü ittifak ortağı HDP, TBMM’ye 7 Haziran -1 Kasım arası terörle mücadelenin araştırılmasıyla ilgili önerge verdi. 7 Haziran-1Kasım arasının Başbakanlığını yapan Ahmet Davutoğlu, Sakarya’daki konuşmasında “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır.” demişti. Davutoğlu bir televizyon programında uzun süredir tartışılan sözlerine açıklık getirdi ve sözlerini AK Parti ve MHP’ye yönelik söylediğini ifade etti. MHP’nin 7 Haziran sonrası terörle mücadele konusunda kendisini yalnız bıraktığını söyledi. Ancak MHP liderinin o dönemki beyanları Ahmet Davutoğlu’nun alenen iftira attığını gözler önüne serdi. MHP lideri Bahçeli, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun terörle mücadele konusunda ortak bir deklarasyon yayınlayalım teklifini reddetmiş ve sebebini 15 Ekim 2015 tarihinde katıldığı Habertürk TV canlı yayınında Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda ifade etmişti.

BAŞARISIZLIĞINI GİZLİYOR

MHP lideri Bahçeli “Sayın Davutoğlu gelişen olaylar karşısında özellikle terör faaliyetlerindeki sonuç alamamanın sıkıntısıyla tüm siyasi partilerle ortak deklarasyon yayınlamaya çalışıyor. Davutoğlu başarısızlığını diğer partilerle paylaşmak istiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. MİT kendisine bağlı. Terörle mücadele eden kurumlar kendisinde. Deklarasyon yayınlamanın ne anlamı var. Biz kendilerine samimi düşüncelerimizi söyledik, uygulamamanın ne anlamı var. Biz başarı gördüğümüzde gerekli desteği her aşamada veririz. Nitekim kendilerine de zaman zaman bu destek verildiği ifade edilmiştir. İcraat yapsın daha doğru olur” demişti.

KATİLLERİN LİSTESİ TUTULDU

Davutoğlu’nun terörle mücadeledeki kararlılığının çok yanlış olduğunu ifade eden MHP lideri “Türkiye’de yıllardır terör faaliyeti ile karşı karşıyayız. Son yıllarda da Orta Doğu’da bunu yaşıyoruz. Yıllardan bu yana var olan uzmanlar, özellikle emniyette, MİT’te TSK’da çok yetişmiş insanlar var. Bunlara gerekli talimatlar verildiğinde terörden iz kalmaz” demişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Davutoğlu’na deklarasyon yayınlamak yerine devlet kurumlarına talimat verip terörün kökünü kazımalıdır demiş ve bu kararlılığın arkasında olduğunu ifade etmişti. Davutoğlu’nun terörle mücadele konusunda samimi olmadığını ise 25 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yaptığı mitingde şu sözlerle ifade etmişti: “Canlı bombaların kimliği bilinmektedir. Katillerin listesi de tutulmuştur. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları bu yöndedir. Fakat birden hukuk devleti olduğumuzu hatırlayan Davutoğlu, teröristleri kollarcasına ‘Eylem yapmadan harekete geçemeyiz’ diyerek Başbakanlığa layık olmadığını, üstlendiği yetkiyi kötüye kullandığını göstermiştir. Canlı bombalar hedeflerini imha için etrafta gezerken, Başbakan sabırla eylem yapmalarını beklemektedir. Böyle bir devlet idaresi nerede görülmüştür? Düşmana buyur eden, ikramda bulunan bir hükümete dünyanın neresinde rastlanmıştır?”

Editör: Haber Merkezi