Süper iyi futbol oynamaya çalışan iki takımın kupadaki mücadelesinde de farklı bir durum beklenemezdi zaten. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki yağmurun altında Fatih Karagümrük de İH Konyaspor da maça rotasyonlu kadroları başladı.

Ev sahibi Volkan Demirel’in takımı erken golle öne geçti. Kim oynarsa oynasın belli bir ezberi sergileyen İlhan Palut’un oyuncuları hemen karşılık verdi. Konuk, biri penaltıdan iki duran top golüyle öne de geçti.

Sonrasında etkili olma sırası ev sahibine geçti. Kırmızı siyahlılar hem skoru dengeledi hem oyun hakimiyetini ele geçirdi. Turu gerçekten istediğinin sinyalini de verdi.

İkinci yarı da, ilk yarının benzeri bir oyunla başladı. Rotasyonlu kadroya ilk hamle, son yarım saate girerken konuktan geldi. Kenardaki üç asını oyuna alan Palut, karşılığını bir dakika içinde alıp öne geçti. Birkaç dakika sonra bu kez Demirel’in, üç oyunculuk hamlesi önce skor eşitliğini, sonra öne geçişi sağlayarak karşılığını verdi. Ligin en az yiyen ikinci sıradaki takımı konuk Konyaspor, yerinin hakkını vererek pes etmedi.

8 gollük üst düzey mücadelede kazanını belirlemek için normal süre yetmedi. Sonrasında, ilk düdükten itibaren kazanma düşüncesinden geri adım atmayan iki takımın, bu haliyle şampiyonlar ligine ev sahipliği tartışılır zemindeki oyunları, dramatikti. Futbolcuların, zeminle, rakiple, buz gibi rüzgarla mücadele ettikleri maçın uzatmasında, son vuruşu yapan Fatih Karagümrük, tarihinde ilk kez kupada çeyrek finali görme hakkını elde etti.

Maçın hakemi Ali Şansalan, bu koşullarda sıkıntı yaratabilecek pozisyonları, yakınlık ve net kararları ile çözerek oyuna olumlu katkı verdi.