Bu maçın Valerien Ismael açısından önemi daha büyüktü. Geçen sezondan şampiyon çıkmış, son olarak da Avrupa’da kazandığı maç sonucunda Abdullah Avcı daha rahattı. Bu rahatlık ve Beşiktaş’ın kısır futbolu Karadeniz ekibinin ilk yarıyı önde kapatmasına neden oldu. Aslında öyle çok üstün bir oyun ortaya koyamadılar ama ellerine geçen fırsatları değerlendirdiler.

İkinci yarı ile birlikte Avcı’nın ekibi anlamsız bir şekilde geriye yaslandı. Hızlı Abdülkadir ve defansı oyalayan Gomez’in oyundan alınması oyunun seyrini değiştirdi. Ismael iki orta saha oyuncusunu çıkartarak, hücumu zenginleştirdi. İki kanat Redmond ve N’koudou sağlı sollu ataklarla Trabzonspor kalesini ablukaya aldı. Bir gol buldu Siyah Beyazlılar, arkası gelmedi.

Bu maç bir bakıma Ismael’in kendisini ispat maçıydı. Elinden geleni yaptı, başkanın desteğini boşa çıkarmamak için ama başaramadı, 1 puan ile yetindi.

Bu puan kayıpları ile başkan daha ne kadar arkasında durur, o bilinmez. Abdullah Avcı ve ekibine gelince. Bakmayın öne geçti, sahadan beraberlikle ayrıldı ama topa yeterince sahip olamadı, rakibinin baskılı oyununa boyun eğdi. Geçen sezon İstanbul’da rakiplerine üstünlük sağlayan Karadeniz ekibine dünkü oyun yakışmadı.