Gole kadar öyle bir Fenerbahçe izledik ki, sanırsınız sahada Barcelona oynuyor. Sağlı-sollu ataklar, ara paslar, tek toplar, gol pozisyonları hepsi ama hepsi mükemmeldi.

Pas sayısı ve topla oynamada ezici bir üstünlük sağladı Sarı-Lacivertliler.

Orta sahada Emre’nin, Tolga’nın, Kruse’nin ve Deniz Türüç’ün ezici üstünlüğü vardı. Öyle ki, kanatlarına övgüler yağdırdığımız Trabzonspor doğru dürüst sahasından çıkamadı.

Ta ki gole kadar…

Sonra her şey değişti. Futbolumuzun o klasik olayı gerçekleşti. O mükemmel Fenerbahçe gitti, kanatlardan yüklenen, etkili olmaya başlayan Trabzonspor sahne aldı. Pereira ve Novak çıkmaya başladı, Ekuban, Nwakaeme, Sosa ve Abdülkadir Parmak oyuna ağırlığını koydu golünü de attı. Avdijaj da atsa, ya da doğru deyişle Altay kurtarmasa, hakem Aydınus, Nwakaeme’nin düşmesine penaltıyı verse, Bordo-Mavililer, Fenerbahçe’nin o başlardaki mükemmel oyununu hafızalardan silmiş olacaktı.

Şu bir gerçek…

Hem Fenerbahçe, hem de Trabzonspor şu anda ligin en hazır, en iyi futbol oynayan ekipleri. Heyecanlı, pozisyonu bol bir maç izlettiler bize. Hem de eksikleri olmasına rağmen. Sarı Lacivertliler, daha önce yazdığımız gibi “Çakma” sağ- sol bekler Ozan ve Dirar ile ‘çakma’ stoper Jailson’la oynuyor. Yeni transferlerin gelişi ile birlikte Fenerbahçe çok daha etkili, çok daha organize olacaktır. Bordo-Mavililerin durumu da farklı değil. Hem Avrupa maçları nedeniyle yoğun bir maç trafiği içindeler, hem de Abdülkadir Ömür gibi önemli bir silahları yok. Yeni transferler henüz takıma adapte olamadı. Fernandes, Campi, Obi Mikel ve Sturridge hazır olduklarında daha iyi bir Trabzonspor sahada göreceğiz.

Ve kaleciler…

Altay 21, Uğurcan 23 yaşında. Allah, nazarlardan saklasın ikisini de. Böylesine zor bir maçta, hata yapmadan, kurtardıklarıyla, kalelerinde verdikleri güvenle, Türk futbolunun geleceğinin ‘emin ellerde’ olduğunu gösterdiler. Uğurcan tamam, Altay da milli takım yolunu yakında tutacaktır.

Sonuçta iki takımı da tebrik etmek, alkışlamak lazım. Sezon başı olmasına ve eksiklerine rağmen 43 bin kişiye ve televizyon başındakilere keyifli bir maç izlettiler.

Teşekkürler Fenerbahçe, teşekkürler Trabzonspor…

Belki maç berabere bitti ama futbol kazandı…