Koronavirüs salgını şartlarında gerçekleştirilen bir eğitim sezonunun son günlerine yaklaşıyoruz. Yasaklar nedeniyle uzaktan eğitim veren öğretmenlerden il dışı tayinleri düşünenler, MEB'in 2021 yılı il dışı öğretmen atama takvimini inceliyor. Başka şehirlerde görevlerine devam edecek eğitimciler, yaz tatilinde hazırlıklarını tamamlamak istiyor.

İL DIŞI TAYİN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin temmuz ayında başlayıp ağustos sonunda bitecek şekilde planlandığını belirterek, "İsteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinin duyurusu da haziran ayı içerisinde yayınlanacak." dedi.

Selçuk, Akşam TV YouTube kanalı canlı yayınında, eğitimde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

il dışıtayin

Öğretmenlerin il dışı tayinleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine Bakan Selçuk, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, bizim kurumlarımızda görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2021 yılı yer değiştirme işlemlerini zamanı geldiğinde yapıyor. Bu, il içi isteğe bağlı yer değiştirme, iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme ve yaz tatili mazerete ilişkin yer değiştirme olabilir. Yani üç ayrı atama söz konusu ve bunlar duyuruluyor. Temmuz ayı başından başlayarak, ağustos ayının sonuna kadar bitecek şekilde bunlar planlandı ve isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinin duyurusu da haziran ayı içerisinde yayınlanacak."

MEB ATAMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan atama tayininde şu bilgilere yer veriyor:

öğretmen atama

 

Editör: Haber Merkezi