Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilave destek paketi ve imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi açıklaması sonrası bazı sorular yoğun olarak araştırılıyor. Pandemi döneminde esnafa ve çalışanlara sağlanan destek paketinin ardından hükümet yeni çalışma için düğmeye bastı. Cumhubaşkanı Erdoğan'ın açıkladı ilave destek paketi kimlere verilecek? İlave istihdama destek paketi ne zaman çıkacak, hangi esnafa verilecek? merak ediliyor...

İLAVE İSTİHDAMA DESTEK PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

İlave İstihdama Destek Paketi'nin ne zaman çıkacağı hakkında henüz resmi bir açıklama  gelmedi. İstihdama Destek Paketi ile ilgili resmi bir açıklama gelmesi halinde haberimize eklenecektir.

ilave destek

DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanı 50'nin altında olan firmalarda her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlanacağını da ifade etti. Ancak destek paketinin ne zaman çıkacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Yatarımı, üretimi engellemelerine müsaade etmeyeceğiz, büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu sarmaldan çıkacağız. Bu tezgahın bozulmasını istemeyenler kur manipülasyonu ile bizi yeniden bu oyuna çekmek istiyorlar. Küresel finans çevreleri ve içerideki işbirlikçileri bunu başaramayacaklar" dedi.

ilave destek

Katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Faizi düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz"

Küresel salgın döneminde Türkiye'nin 3 çeyrekte de farklı bir ayrışım ortaya koyduğunu, yılsonu itibariyle de pozitif ayrışmayı devam ettireceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin beklentileri de aşarak böyle bir konuma gelmiş olması da özellikle aç kurtlar gibi bekleyenleri de şaşırttı. Biz şaşırmadık. İkinci ve üçüncü çeyrekte aldığımız sinyallerle beklentimiz 10'u bulacağız. Şüphemiz yok. Yılsonu itibariyle enflasyonda da kendisini gösterecek. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

DESTEK PAKETİ KİMLERE VERİLECEK?

Yeni paketin kimlere verileceği ile ilgili ise Başkan Erdoğan "İlave istihdama destek paketimiz nedir diye sorarsanız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik 50 çalışanın altında olan firmalarımıza her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlıyoruz. Yeni istihdam yapacak işletmelerimize faizsiz kredi imkanı sunmuş olacağız. Amacımız 50 bin yeni istihdamın önünü açmak. Bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları destekliyoruz. Özellikle 3, 4, 5, ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilimizle ilçelerinde yatırım yaparak istihdam oluşturacak girişimcilere müjdemiz var." dedi.

Editör: Haber Merkezi