Koronavirüs salgını altında eğitim hayatlarına devam öğrenciler, şimdiden 9 gün sürecek ara tatil hakkındaki bilgiler araştırma konusu oldu. Zorlu pandemi koşullarında maske takarak ders dinlemek zorunda kalan öğrenciler, tatilin gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Peki, İlk ara tatil ne zaman başlıyor 2021? Okullar hangi tarihte kapanacak? Daha fazla detay haberin  devamında.

OKULLARDA ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR 2021?

MEB tarafından yayınlanan eğitim takvimde yer alan ara tatil,  bu yıl iki kez uygulanacak. Böylece öğrenciler ve öğretmenler 9 günlük tatil yapma fırsatı elde edecek. İlk ara tatil 15-19 Kasım'da uygulanacak.

Dokuz günlük tatil imkanı sunan ilk ara tatil için veliler ve öğrenciler geri sayıma geçti. Bu yıl corona virüs gölgesinde devam eden eğitimde 9 günlük ara tatil geçtiğimiz yıl olduğu gibi uygulanacak. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 gün tatil yapacak öğrenciler ara tatilde karne almayacak.

MEB 2021 -2022 SEZONU EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ 

*1. dönem ara tatili 15-19 Kasım,

*Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat,

*2. dönem ara tatili 11-15 Nisan,

* Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak

2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi