Bu tür maçları oynamak zordur. Hele ki, açık ara öndeyken ve herkesin gözü üzerinizdeyken. Bir de bunlara sakatlıklar ve tehlike bölgesindeki rakibin direncini eklerseniz, işiniz zor olur.

Ama Trabzonspor bu. Öyle veya böyle kimse durduramıyor, Avcı ve futbolcularını. Nwakaeme’niz, Bakasetas’ınız, Hamsik’iniz ve Cornelius’unuz varsa gerisi geliyor. Daha bu takıma yeni transferler gelecek. Flaş transfer Visca’nın da çok katkısı olacağına inanıyoruz. Aslında çok iyi bir futbol oynamadı dün Karadeniz ekibi.

Herkes işini yapma gayretindeydi. Rakip kadro olarak güçsüz olunca, topla daha fazla oynadı Trabzonspor ama gol ayakları sadece birini değerlendirebildi. Biraz onların beceriksizliği, biraz da Malatyaspor defansının başarısı bir golden fazlasını getirmedi. Lider takım sahasında oynuyorsa, atmalı, fırsatları kullanmalı. Ha, bu arada 1-2 tehlike de yaşadı kalesinde Bordo Mavililer.

Şimdi ikinci yarı ile birlikte teknik patron Abdullah Avcı’yı zor günler bekliyor. Rakiplerinin gözü üzerlerinde, taraftar baskısı da cabası. Alınacak bir kötü sonuç hem geriden gelenleri iştahlandırır, hem de taraftarların takımı sorgulamasına neden olur. Bir an önce gol sorununa çare bulunması gerekiyor. Tek gollü galibiyetler her zaman risklidir ve her takım da Malatyaspor gibi olmaz.