Bakan Fahrettin Koca, Türkiye’nin nüfus yoğunluğu en fazla olan illerinden İstanbul, İzmir ve Ankara’da salgının daha kontrollü olduğunu söyledi. Ancak illere göre corana sayısı değişiklik gösteriyor. Özellikle nişan düğün gibi toplantı organizasyonların yapıldığı illerde vaka artışı tespit ediliyor…

ANKARA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başkent Ankara’da son 2-3 gün içinde bir yükseliş gözlemlendiğini ancak 10 Haziran tarihinden itibaren Ankara’da vaka sayısının düşüşe geçtiğini ifade etti.

İSTANBUL VE İZMİR’DE DE AZALMA VAR

Türkiye’de yeni tüp koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yaklaşık yüzde 60’ı İstanbul’da bulunuyor. Buna nüfus yoğunluğu ve İstanbul’un metropol bir kent olması neden olurken, İzmir ile birlikte bu şehirde de vaka sayılarında bir azalma görüldüğünü söyleyen Bakan Koca, salgının buralarda daha kontrollü olduğunu rahatça söyleyebileceklerini ifade etti.

DİYARBAKIR’DA VAKA ARTIŞI

Bakan Koca, Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 1 Haziran sonrası kısmi bir artışın olduğunu söyleyebileceklerinin altını çizdi.

Bu vaka artışının temizlik ve maskeye hassasiyet gösterilmemesinin sonucu olduğunu ve Diyarbakır’da 100 vakaya varan yeni teşhis artışı olduğunu belirten Bakan Koca, bu artışın kültürel olduğunu, düğün nişan gibi toplantılardan kaynaklandığının altını çizdi.

Bakan Koca, vatandaşların daha hassas davranması, önlemler konusunda daha katı davranması gerektiğini ifade etti.

KORONAVİRÜS TÜRKİYE SON DURUM

10 Haziran akşamı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, son 24 saat içinde 36 bin 521 test yapılırken, 922 yeni vaka tespit edildi. 17 vatandaş virüs nedeniyle yaşamını yitirdi ve 2 bin 241 kişi hastalığı yenerek hastaneden taburcu oldu.  

Yine 10 Haziran günü itibariyle yoğun bakımda 631 hata bulunurken, 280 hasta da entübe edildi.

Editör: Haber Merkezi