Yerel seçimlerden önce Demirtaş’la ilgili tek kelime etmeyen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı aldıktan sonra HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili övücü ifadelere şehit ailelerinden tepki geldi: “Bunları seçimlerden önce söyleseydiniz de kimin yanında saf tuttuğunuzu millet görseydi.”

HDP’li Demirtaş’ı, “Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkan dili vardı.” ifadeleriyle öven İmamoğlu’na seslenen Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu dünyada bilmeyen kaldı mı. 6-7 Ekim olaylarında 50’den fazla insanın ölümüne neden olan bir ismi övmek, eline ve diline kan bulaşmış birisini ‘barışçıl’ olarak nitelemek nasıl bir ruh halidir. Sayın İmamoğlu, millet nezdinde terör destekçisi olarak bilinen birini hangi amaçla masumlaştırmaya çalışmaktadır.” diye sordu.

Şehit Aileleri, Gazi ve Kaza Mağdurları Yardımlaşma Derneği üyesi Emekli Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmet Usta, İmamoğlu’nun Demirtaş’a yönelik övgü ifadelerini ‘dolaylı yoldan terörü övmek’ olarak nitelendirdi ve şöyle devam etti: “Sayın İmamoğlu Demirtaş’la ilgili hislerini seçimlerden önce paylaşsaydı keşke de milletimiz kime oy vereceğine öyle karar verseydi. Seçimlerden önce HDP’den köşe bucak kaçıp seçimlerden sonra sarmaş dolaş olmak, milleti aptal yerine koymak değil de nedir. En azından şunu görmüş olduk; CHP’li adaylar köprüyü geçinceye kadar milletin değerlerine, şehitlerimizin aziz hatıralarına kıymet veriyor. Gerçek yüzlerini seçimlerden sonra gördük.” (Yeniakit)

Editör: Haber Merkezi