Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya sitelerine erişim sorunu yaşanıyor. Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişemeyenler, farklı uygulamaları araştıryor. Apple’ın mesajlaşma sistemi olan iMessage hakkındaki araştırmalar hızlandı. Binlerce insan, 'iMessage nedir? iMessage nasıl kullanılır?' sorularına yanıt aranıyor.

İMESSAGE NEDİR?

Apple’ın mesajlaşma sistemi olan iMessage sayesinde Apple ürünleri arasında ücretsiz mesajlaşabilirsiniz. Her ne kadar bir çok Apple kullanıcı tarafından iMessage etkin bir şekilde kullanılıyor olsa da bu özelliği bilmeyen kullanıcılar içinde basit bir rehber hazırlamak istedik. iMessage sayesinde Apple ürünleri arasında ücretsiz bir şekilde mesajlaşabilir, mesaj ile video, ses ya da fotoğraf gönderebilirsiniz. iMessage’i kullanabilmek için WiFi ya da hücresel veri kullanımına ihtiyacınız olacaktır.

İMESSAGE NASIL KULLANILIR?

iMessage aynı SMS gibi kullanılan bir mesajlaşma sistemidir. Ancak sadece Apple ürünlerinde kullanılabilmektedir. iMessage’dan faydalanabilmek için ise internet bağlantınızın olması yeterlidir. İnternet bağlantınızı sağladıktan sonra dilediğiniz gibi iMessage üzerinden ücretsiz olarak mesajlaşabilirsiniz. iMessage’da herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmazsınız. Dilerseniz resim, video ya da ses gönderebilirsiniz.

Ayarlar > Mesajlar bölümünden iMessage’i aktifleştirebilirsiniz.

İMESSAGE, SMS'DEN FARKLI MI?

Evet ikisi birbirinden farklı. iMessage sadece 2 Apple cihazı arasında çalışır. iMessage’larda yazı mavi baloncuk içine alınır. Aşağıdaki gibi bir görüntü farkı oluşur. Normal SMS ile gidenlar yeşil baloncuk içine alınır.

 

Editör: Haber Merkezi