Gerek seçim öncesi, gerek seçim sonrası attığı her adımı hayalet konumdaki bir ajansın belirlediği, HDP ve İP’in aday çıkarmayarak desteklediği CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz ay Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katılmıştı. Mansur Yavaş aslında İngiltere ortak noktasında dostlukları olan Turgay Ciner’in Haber Türk kanalında parlatılmak için çıkarılmıştı. Cumhur İttifakı denilince cinnet geçiren Fatih Altaylı’nın amacı bu yöndeyken iki soru sorarak aslında Mansur Yavaş balonunu istemeyerek de olsa patlattı.

Fatih Altaylı iki cümle kurdu Mansur Yavaş’la ilgili, ajansın yarattığı algılar çöktü.

          Fatih Altaylı, “İlgimi çeken şu oluyor. Hep projeler var ama gerçekleşen şey çok az” dedi. Fatih Altaylı’nın sözleri karşısında zor anlar yaşayan Mansur Yavaş ise masası üzerinde dosyalara şöyle bakıyormuş gibi yaptı ve “İhalesi yapılacak, projesi var. Neyse şimdi bulamadım. Şunun altında falan varsa. Maalesef” ifadeleriyle geçiştirici bir cevap verdi. Fatih Altaylı pas verdiğini sandı ama gol her ikisinin kalesine girdi.

Fatih Altaylı yine aynı programda aslında daha büyük golü şu cümlelerle attı:

          “Geçen gün sizin buraya geleceğinizi duyan sizin partiden bir ilçe belediye başkanıyla beraberdik. Sizi de çok seven bir belediye başkanı aslında. Dedi ki, “Mansur Bey’i ben de çok seviyorum ama herkes onun için hiçbir şey yapmıyor diyor. Bol bol proje üretiyor, laf var ama icraat yok diyorlar. Valla ben de bilmiyorum, iki yıldır Ankara’ya gitmiyorum dedim”

          “Buradan da bir propaganda alanı açayım” dedi ama bu sefer de Mansur Yavaş’ın Ankara’da hiçbir şey yapmadan sosyal medya algısıyla ayakta durmasına büyük bir darbe vurdu. Çünkü kendi partisinin ağzından bir şey yapılmadığını da böylece meşrulaştırmış oldu.

          Mansur Yavaş, Fatih Altaylı’nın bu programından sonra bir hayli dalga konusu oldu. Özellikle o masada “Neyse şimdi bulamadım. Şunun altında falan varsa. Maalesef” şeklinde proje arama sahnesi üzerine ne capsler yaptılar, ne karikatürler çizdiler bir görseniz…

          Herhâlde ajans bu hâlin farkında olacak ki, hemen bir ödül işi organize edip, onun için hormonlu bir rüzgâr yarattılar…

          Ankara’ya kar yağdıktan sonra yollarda yaşanan acizlikler ve yağmurla oluşan sel sonrası yönetim rezaletleri, çöp toplama rezaletleri, çeşmelerden âdeta çamur akması, yandaş partilere ihale kıyakları, zimmetine para geçirip cezaevine giren bürokratlar, belediyenin resmi arabasında uyuşturucu yakalatan şefler, Halk TV gibi Türk-İslam düşmanı yayın organlarına yemek faturası adı altında ödemeler, park ve bahçelerin bakımındaki acizlikler, ihale usulsüzlükleri, seçim öncesi vadedilen sözlerin tutulmaması, “yapacağız” denilen projelerin iki yıl geçmesine rağmen sadece söz olarak kalması ortada iken geçtiğimiz gün Mansur Yavaş’ın “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü” kazandığını servis ettiler. Ama ödülü verme gerekçeleri de hep şişirme övgüler…

          Aslında çoğu hiç ortada olmayan uygulamalar. Ankara’da yaşayıp gören bizleriz ama İngiltere’den sipariş ödül vermek için üfürdükçe üfürmüşler.

          Aman Allah’ım sol medya bu ödül işini öyle bir köpürtüyor ki, sanırsın dünyadaki tüm milletler Mansur Yavaş’a oy kullandı.

          CHP’li Mansur Yavaş da “Sevgili hemşehrilerim, biraz önce İngiltere’den açıklanmış. Tabii son derece mutlu olduk. Ama bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil, 6 milyon Ankaralının. İnşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım.“ açıklamasını yapmış… Daha masasında gösterecek projeyi bulamıyor ama “Bu başarı 6 milyon Ankaralının” diyor. Hangi başarı?

          İngiltere, Mansur Yavaş’ı nedense hep mutlu ediyor. Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim, İngiltere Mansur Yavaş için âdeta ikinci vatanı gibidir. Kızı İngiltere’de okuyor, orada bir de ev satın aldı ama sosyal alanı sadece bununla sınırlı değil… Mansur Yavaş, İngiltere’de aynı zamanda derin siyaset yapmaktadır.

İngiltere’de hangi taşı kaldırırsanız altından Mansur Yavaş’ın çıktığını göreceksiniz.

          Daha önce Mansur Yavaş’ın İngiltere maceralarıyla ilgili medyada çıkan haber başlıklarını yayınlamıştım.

Tekrar hatırlayalım mı?

“Mansur Yavaş, İngiltere’de Jeremy Corbyn’le görüştü

Mansur Yavaş, İngiltere’ye para bulmaya gitti

Mansur Yavaş, İngiliz basınının manşetinde: ‘Salgının sürpriz yıldızı’ dediler

Mansur Yavaş, Financial Times’a konuştu

Mansur Yavaş, Chatham House’da konuştu

Mansur Yavaş’tan Sadiq Khan’a tebrik mesajı

İmamoğlu ve Yavaş, Türkiye’yi İngiltere’ye şikâyet etti!

Mansur Yavaş, CHP İngiltere Merkezi’nde halkla buluşacak

Mansur Yavaş, İngiltere’de kimle ne görüştü?

Mansur Yavaş’tan İngiltere’ye ‘yeşil enerji’ ziyareti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İngiltere’ye gidecek”

          Çeşitli medya kuruluşlarında Mansur Yavaş’ın İngiltere aşkını yansıtan haber başlıkları bunlar…

          Ama en çok dikkatimi çeken haber ise “Mansur Yavaş hangi ziyaretini paylaşmadı” başlığıyla yapılan ve içeriğinde “Mansur Yavaş’ın görev süresinde paylaşmadığı tek faaliyeti ise İngiltere’nin başkenti Londra’da Chatham House’da (Kraliyet Dış İlişkiler Enstitüsü) yaptığı konuşma oldu. Mansur Yavaş’a destek veren ancak Chatham House’a gitmesinden rahatsız olan Yavaş’a yakın kişilerin, “Neden paylaşmıyor? Utanıyor mu? Ya da yanlış mı buluyor? O zaman neden gidiyor?” sorularını sorduğu, “Gitmeye iraden varsa, paylaşmaya da olmalı” dediği öğrenildi” şeklindeki cümlelerin olduğu haber olmuştur. Gerçekten Mansur Yavaş niye o programını paylaşmamıştır?

Gizlediği, sakladığı bir şey mi vardır?

          İngiltere’deki kuruluş İngiltere’yi ikinci vatanı yapmış Mansur Yavaş’a ödül vermeyecek de, Ankara Etimesgut’ta, Gölbaşı’nda, Polatlı’da halka hizmet için yarışan MHP’li belediye başkanlarına mı ödül verecek?

          Hadi gidin kıyaslayın bakalım Mansur Yavaş Ankara’ya ne yapmış, Etimesgut’ta Enver Demirel, Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek, Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya neler yapmış farkı görün…

          Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ödül veren City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) aynı ödülü Suriye’de YPG’nin elinde bulunan Rakka’nın sözde belediye başkanı Leila Mustapha’ya da vermiş…

Niye coşuyorsunuz, neyi böyle çılgınca kutluyorsunuz?

Gerçi YPG’li bir belediye CHP’ye uzak, yabancı değil…

          Çünkü yoldaş Mansur Yavaş’ın bir türlü ihanetleri konusunda mektup yazamadığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “YPG terör örgütü değil. Vatanını kurtarmak için kurulmuş oluşum” olarak görmektedir. Oysa YPG’yi kuran terör örgütü PKK’dır. Tüzüğünde “18 yaşını doldurmuş, önder Öcalan’ın liderliğini kabul eden herkes üye olabilir” maddesi vardır. Mansur Yavaş’ın YPG’li sözde Belediye Başkanı ile aldığı eşit ödül aslında CHP-YPG aşkının nişanesi olmuştur.

          Seçimlerden önce “HDP ile görüşecek misiniz?” sorusuna “HDP’yi ziyaretime ajans karar verecek.” diye cevap veren Mansur Yavaş’ın PKK-YPG’li Belediye Başkanı ile aldığı eşit ödül konusunda da kararı ajans mı vermiştir?

İngiltere aşkıyla yanıp tutuşan Mansur Yavaş önümüzdeki İngiltere programın ne zaman?

          Ankara Büyükşehir Belediyesine dair projen yok ama İngiltere merkezli siyasi projen çok? Ataların İngiliz miydi Mansur Yavaş, bu İngiltere aşkın nedir böyle?

Nasıl bir ajans eline düştüysen seni her kılığa sokuyor. MHP’den niçin istifa etmiştin?

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yazdığın şu mektup hadisesini bir daha anlatsana Mansur Yavaş…

Aslında o mektup bile senin maskeni tek başına düşürüyor.

İngiliz atasözü ne diyor: When in Rome do as the Romans do

Türkçesi ne diyor yani: Roma’daysan, Romalılar gibi davran.

          CHP’de isen CHP’liler gibi davran. Bırak eski sıfatlar kullanarak yanındaki ahmakları kandırmayı…

          2014 yılında CHP’ye ilk geçtiğinde ne demiştin: “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara’yı kazanacağız”

CHP’li yoldaş Mansur Yavaş, ajans algısıyla nereye kadar gideceksin bakalım…

Anlaşılan ikinci vatanın İngiltere’de pişenleri Türkiye’de yedirmeye çalışıyorsun…